Новини WTF 06.05.2024 о 13:10 comment views icon

Біткоїн-трейдер втратив $70 млн після того, як відправив криптовалюту на помилкову адресу

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Мова йде про популярний нині вид скаму з «отруєними адресами»/ address poisoning — коли шахраї створюють фейкові акаунти з підробною криптографічною адресою, яка містить подібні до реальної перші та останні символи.

Один з таких переказів нещодавно виявила фірма безпеки блокчейнів CertiK і зазначає, що жертва втратила $69,3 млн — близько 97% своїх активів на Coinbase.

Інша компанія Peckshield уточнила, що шахраї обміняли вкрадені біткоїни на 23 000 Ethereum, а потім перевели кошти на іншу адресу (за даними The Daily Hodl, Ethereum торгується по $3116 за монету).

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Фахівці криптоплатформи Trezor рекомендують проводити невеликі тестові транзакції перед надсиланням великої суми та уважніше придивлятися до цифр адреси, на яку здійснюється переказ.

За даними ФБР, у 2023 році шахрайства пов’язані з криптовалютою нанесли збитки галузі у розмірі $3,94 млрд — понад три чверті збитків від інвестиційних шахрайств, здійснених протягом року.

В іншому звіті зазначається, що шахрайство із так званим «забоєм свиней» / pig butchering коштувало інвесторам $75 млн у період 2020-2024 років. Злочинці, які працюють за схемою, зазвичай використовують соцмережі або програми для знайомств, щоб ідентифікувати потенційних жертв — згодом з ними встановлюють довірливі відносини (подекуди романтичні), надсилають невеликі платежі та заманюють у більші фальшиві криптоінвестиції.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: