Статті Кіно 13.01.2023 о 14:00 comment views icon

Найочікуваніші фільми 2023 року (Частина 2)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найочікуваніші фільми 2023 року (Частина 2)

У другій частині презентуємо найбільш очікувані стрічки, відповідно, другого півріччя. Тут вже менше усюдисущих кінокоміксів, зате більше робіт від видатних режисерів. Також нагадуємо, що дати релізів можуть змінюватися. Втім, якщо не наступить якийсь новий апокаліпсис, всі представлені фільми мають вийти в межах цього року.

«Місто астероїдів» / Asteroid City

Жанр: романтична комедія, драма
Дата прем’єри: 22 червня
Де подивитися: кінотеатри

Дія розгортається у 1955 році в США. Студенти та їх батьки збираються з усієї країни у вигаданому місті, розташованому посеред пустелі, на з’їзді спостерігачів за зірками. Там на них чекають нові знайомства, різноманітні конкурси, розваги тощо.

Якщо взяти до уваги тільки назву, то може здатися, що «Місто астероїдів» то якась чергова наукова фантастика, але це хибне відчуття. Певно, щоб схарактеризувати фільм, вистачить лише два слова – Вес Андерсон. А ще тут зібрався справді зірковий ансамбль акторів.

«Індіана Джонс і реліквія долі» / Indiana Jones and the Dial of Destiny

Жанр: пригодницький екшн
Дата прем’єри: 29 червня
Де подивитися: кінотеатри

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Опануйте звітність — від збору даних до обробки результатів, та інтерпретуйте дані ключових звітів CF, BS, P&L зрозумілою мовою.
Детальніше про курс

1969 рік. Археолог та шукач пригод Індіана Джонс спостерігає за космічними перегонами, що розгорнулися між Радянським Союзом та Сполученими Штатами. Головного героя турбує той факт, що уряд США завербував колишніх нацистів, щоб перемогти СРСР у цьому протистоянні.

Тим часом колишній офіцер нацистської Німеччини, а нині член НАСА Юрген Фоллер, що займається космічною програмою «Аполлон», користується своїм становищем заради власної вигоди. П’ята частина пригод Індіани Джонса вийде на екрани влітку. Приємно усвідомлювати, що 80-річний Гаррісон Форд і досі у вищій лізі.

«Місія неможлива: Розплата. Частина перша» / Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Жанр: шпигунський екшн
Дата прем’єри: 13 липня
Де подивитися: кінотеатри

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Опануйте звітність — від збору даних до обробки результатів, та інтерпретуйте дані ключових звітів CF, BS, P&L зрозумілою мовою.
Детальніше про курс

Найвідоміша франшиза з Томом Крузом пішла тією ж стежиною, що і найвідоміша франшиза з Віном Дизелем. Це має бути фінал історії Ітана Ганта, розділений на два фільми. Сьома і восьма частини плануються до виходу у липні 2023-го та червні 2024-го відповідно. Через пандемію ковіду прем’єра стрічки переносилась чотири рази.

Справжнім святом для очей обіцяє стати найнебезпечніший трюк у кар’єрі шибайголови Круза – стрибок на мотоциклі зі скелі та подальший політ з розкриттям парашута. Щось подібне ми могли бачити у бойовику «Три ікси» з тим же Дизелем, щоправда, там був спорткар, стрибок з моста та каскадер замість актора. Втім, краще за сцену вибуху Кремля у «Протоколі “Фантом”» вже навряд чи щось знайдеться.

«Барбі» / Barbie

Жанр: романтична комедія
Дата прем’єри: 20 липня
Де подивитися: кінотеатри

Трохи рожевої невимушеності нашому списку найочікуваніших фільмів не завадить. Ляльку Барбі вигнали з лялькового світу через те, що вона виявилася недостатньо ідеальною. Героїня потрапляє до світу людей, і вже там повинна знайти своє справжнє щастя.

Нащо Райан Ґослінґ погодився на роль Кена – та ще загадка, але сподіваємось, що це буде як мінімум весело. До того ж Марго Роббі пообіцяла, що фільм має на меті обдурити очікування глядачів. Припускаємо, що дата прокату не кінцева, адже ніхто в здоровому глузді не захоче конкурувати з наступною стрічкою.

«Оппенгеймер» / Oppenheimer

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 20 липня
Де подивитися: кінотеатри

Сценарій фільму заснований на біографічній книзі Кая Берда та Мартіна Шервіна з дуже довгою назвою «Американський Прометей: Тріумф і трагедія Дж. Роберта Оппенгеймера». Вона вийшла у 2005 році, а вже через рік отримала Пулітцерівську премію за біографію або автобіографію.

Байопік Крістофера Нолана зібрав потужний акторський склад. Картина розповість про «батька атомної бомби» Роберта Оппенгеймера. Цей американський фізик під час Другої світової війни керував розробкою смертоносної зброї масового ураження.

«Марвели» / The Marvels

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 27 липня
Де подивитися: кінотеатри

Наразі про сюжет відомо небагато. Дія відбуватиметься після подій серіалу «Міс Марвел». Керол Денверс, Камала Хан та Моніка Рамбо виявляють, що під час кожного застосування своїх суперздібностей вони міняються одна з одною місяцями. Героїні мусять об’єднати зусилля, щоб з’ясувати причину, через яку відбувається цей процес.

«Марвели» були поставлені темношкірою жінкою і розповідатимуть про жінок. Брі Ларсон та Іман Веллані повернуться до своїх ролей. Окрім них зможемо побачити й Ніка Ф’юрі у виконанні незмінного Семюела Л. Джексона.

«Крейвен-мисливець» / Kraven the Hunter

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 5 жовтня
Де подивитися: кінотеатри

Серед численних супергеройських блокбастерів, які постійно будуть змінювати один одного на великих екранах, маємо пам’ятати й про Кіновсесвіт Людини-павука від Sony. Попри низьку якість попередніх стрічок цього всесвіту, його творці не полишають надій перетворитися на солідного гравця у ніші кінокоміксів.

Крейвен-мисливець згідно марвелівських коміксів – суперлиходій, та ще й російського походження, один з найзапекліших ворогів Людини-павука. Але за звичкою Sony, певно, перетворять його на антигероя. До речі, анімаційну стрічку «Людина-павук: Навколо всесвіту 2», що має вийти в червні, ми теж чекаємо з нетерпінням.

«Дюна 2» / Dune: Part Two

Жанр: наукова фантастика
Дата прем’єри: 2 листопада
Де подивитися: кінотеатри

Сюжет другої частини масштабного фантастичного блокбастера Дені Вільнева засновано на другій половині однойменного роману Френка Герберта. Пол Атрід об’єднається з Чані та Фрименами, а також постане перед складним вибором між коханням усього свого життя та майбутньою долею тутешнього всесвіту.

Дені Вільнев став тим режисером, якому виявилося під силу адекватно адаптувати важкий матеріал першоджерела. Загальне визнання першого фільму з боку глядачів та критиків дозволяє сподіватися на те, що цей буде як мінімум не гіршим.

«Голодні ігри: Балада про співочих птахів і змій» / The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Жанр: науково-фантастичний екшн
Дата прем’єри: 17 листопада
Де подивитися: кінотеатри

Сюжет зосередиться на молодому 18-річному Коріолану Сноу – майбутньому президенту Панема і диктатору. Напередодні ювілейних, десятих Голодних ігор він познайомиться з учасницею із Дистрикта 12 Люсі Грей Берд. Це знайомство призведе до непередбачуваних наслідків.

Екранізація однойменного роману Сьюзен Коллінз та приквел успішних стрічок із Дженніфер Лоуренс у головній ролі. Пік моди на підліткову антиутопію вже минув, але творці фільму, очевидно, запевнятимуть нас у зворотному.

«Аквамен і загублене королівство» / Aquaman and the Lost Kingdom

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 25 грудня
Де подивитися: кінотеатри

У самому кінці року до екранів має нарешті дістатися і сиквел «Аквамена», через п’ять років після виходу першої частини. Джейсон Момоа повернеться до титульної ролі, а от Ембер Герд, після скандального судового процесу із Джонні Деппом, здається, отримає зовсім мало екранного часу.

Деякі західні ЗМІ вже давно сповістили, що геть усі сцени з акторкою були нібито видалені, але офіційного підтвердження цьому наразі немає. Так само як у блокбастера ще немає навіть офіційного синопсиса, тож про які конкретно події йтиметься тут – невідомо. Цікаво те, що спочатку планувалося випустити фільм 16 грудня 2022 року, але конкурувати з другим «Аватаром» то така собі витівка.

«Вбивці квіткового місяця» / Killers of the Flower Moon

Жанр: кримінальна драма, вестерн
Дата прем’єри: 2023 рік
Де подивитися: Apple TV+

Події відбуватимуться у 1920-х роках в індіанському поселенні Осадж, штат Оклахома. Там виявили родовище нафти, завдяки чому деякі місцеві жителі змогли розбагатіти. Але незабаром їх було вбито. ФБР вирішує направити своїх агентів під прикриттям на місце злочину, щоб ті розгорнули розслідування вбивств.

Чи може бути що-небудь краще, ніж новий фільм Мартіна Скорсезе з Леонардо ДіКапріо та Робертом Де Ніро, та ще й бюджетом у 200 мільйонів доларів? Екранізація документальної книги «Вбивці квіткової повні: таємниця індіанських убивств та народження ФБР» Девіда Ґренна.

«Наполеон» / Napoleon

Жанр: історико-біографічна драма
Дата прем’єри: 2023 рік
Де подивитися: Apple TV+

Це епічне кінополотно розповість про прихід Наполеона Бонапарта до влади та його становлення як французького полководця та Імператора. Дія відбуватиметься крізь призму нестабільних відносин Наполеона з Жозефіною Богарне.

Що-що, а історичні епіки Рідлі Скотт знімати вміє. Його оскароносний «Гладіатор» та відносно нещодавня «Остання дуель» не дадуть збрехати. А якщо звернути увагу на те, хто виконав головну роль, тоді сподівання на фільм ще суттєво зростуть. Хоакін Фенікс вже працював з Рідлі Скоттом на знімальному майданчику «Гладіатора», коли прекрасно втілив на екрані Коммода. А у «Джокері» Тодда Філіпса актор взагалі здійснив маленький подвиг.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: