Статті Кіно 02.04.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові фільми квітня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові фільми квітня 2023 року

Квітень дивує. На великих екранах не помічено жодного епічного блокбастера чи барвистого кінокомікса, що велика рідкість у наші часи. Натомість прокат та стримінгові сервіси пропонують одразу два горори про одержимість демонами та дві фентезійні екранізації дитячих книжок. Тобто дорослих збираються лякати, а дітей — розважати яскравими пригодами. Більш докладно про ці та інші новинки другого місяця весни читайте в нашому традиційному матеріалі.

«Брати Супер Маріо в кіно» / Super Mario Bros.: The Movie

Жанр: мультфільм, пригодницьке фентезі
Дата прем’єри: 5 квітня
Де подивитися: кінотеатри

Сюжет мультфільму заснований на культовій серії відеоігор Mario, розробленої компанією Nintendo. Супербрати Маріо та Луїджі поринуть у світ неймовірних пригод та випробувань. Головний герой мусить об’єднати зусилля з принцесою Піч, щоб врятувати свого брата. Нагадаємо, що 30 років тому в Голлівуді вже виходило кіно за мотивами відеоігор з відомими водопровідниками.

Стрічка відкривала нову сторінку в історії кінематографа, адже була першою кіноадаптацією відеогри і навіть отримала відповідний запис у Книзі рекордів Гіннеса. Та не дивлячись на це, проєкт виявився вкрай невдалим. Тож нова версія, створена безпосередньо за участю творців ігрової серії Mario, покликана виправити цю історичну несправедливість.

«Ейр» / Air

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 6 квітня
Де подивитися: кінотеатри

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Історія про неймовірну угоду між спортивним брендом Nike та молодим, але вкрай перспективним новачком НБА Майклом Джорданом. Щоб підписання контракту відбулося, співробітнику компанії Сонні Ваккаро та одному з її співзасновників Філу Найту довелося добряче постаратися. Таким чином започаткується бренд Air Jordan, що матиме багатомільярдний оборот.

Сюжет засновано на реальних подіях, а режисером проєкту та виконавцем однієї з ролей став Бен Аффлек. Існує думка, що постановник з нього вийшов набагато кращий, ніж актор. Тут Аффлек отримав нагоду знову попрацювати разом зі своїм кращим другом Меттом Деймоном.

«Екзорцист Ватикану» / The Pope’s Exorcist

Жанр: надприродний фільм жахів
Дата прем’єри: 6 квітня
Де подивитися: кінотеатри

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Героєм цього надприродного горору став реальний персонаж — римо-католицький священник Ґабріель П’єтро Аморт. Він був головним ватиканським екзорцистом і за своє життя провів майже 160 тисяч відповідних сеансів вигнання нечистої сили.

Одного разу святий отець вів чергову справу про одержимого хлопчика та виявив, що Ватикан ретельно приховує багатовікову таємницю. Сюжет стрічки заснований на мемуарах Аморта «Екзорцист: більше історій» та «Екзорцист розповідає свою історію». Роль священника виконав Рассел Кроу.

«Чупа» / Chupa

Жанр: фантастика, пригоди, сімейний
Дата прем’єри: 7 квітня
Де подивитися: Netflix

Одного разу хлопець-підліток навідується разом з усією родиною до свого дідуся у Мексику. Там, на дідусевому ранчо, юний герой виявляє чупакабру. В результаті парубок і міфічна істота стають справжніми друзями. Попереду їх чекає низка дивовижних пригод.

«Ренфілд» / Renfield

Жанр: комедійний фільм жахів
Дата прем’єри: 13 квітня
Де подивитися: кінотеатри

Незамінний помічник Дракули Ренфілд століттями служив своєму самозакоханому босу і виконував усі його забаганки. Та одного разу він дійшов висновку, що з цим пора покінчити. Але як то зробити, якщо твій бос — сам граф Дракула?

Творці цього комедійного горору використовують ідею автора коміксів Роберта Кіркмана та персонажів «Дракули» Брема Стокера. А ще на великі екрани повертається великий і жахливий Ніколас Кейдж. Останніми роками він завсідник у низькобюджетному та часом божевільному кіно, що виходить відразу на цифрових сервісах. А тут в нас повноцінний прокат та ще й така колоритна роль.

«Люксембург, Люксембург»

Жанр: трагікомедія
Дата прем’єри: 13 квітня
Де подивитися: кінотеатри

Двоє братів, Микола і Василь, яких з дитинства виховувала матір, дізнаються, що в далекому Люксембурзі живе їх батько. Але стан здоров’я старого погіршився, тож його життя може обірватися в будь-який момент. Після численних суперечок хлопці вирішують все-таки приїздити до батька і зустрітися з ним особисто.

Завжди приємно бачити українське кіно у вітчизняному прокаті. Перед цим стрічка Антоніо Лукіча прем’єрувалася на Венеціанському кінофестивалі у вересні минулого року. Головні ролі Миколи й Василя виконали учасники хіп-хоп гурту «Курган & Agregat» брати Раміл та Аміл Насірови.

«Смерть семи королів» / The Last Kingdom: Seven Kings Must Die

Жанр: історична драма
Дата прем’єри: 14 квітня
Де подивитися: Netflix

Дія розгортається у ранньосередньовічній Англії. Після смерті короля Едварда Старшого як його спадкоємці, так і різні загарбники намагаються заволодіти короною. Знаному саксу Утреду Беббанбурзькому доведеться об’єднати зусилля зі своїми побратимами, щоб протистояти ворогам та сформувати єдину Англію.

Сюжет «Смерті семи королів» заснований на «Саксонських хроніках» Бернарда Корнвелла. Стрічка являється спінофом і одночасно продовженням серіалу «Останнє королівство». Проєкт налічує 5 сезонів та виходив на екрани з 2015 по 2022 роки.

«Повстання зловісних мерців» / Evil Dead Rise

Жанр: надприродний фільм жахів
Дата прем’єри: 20 квітня
Де подивитися: кінотеатри

Після тривалої мандрівки Бет вирішує відвідати свою старшу сестру Еллі, котра живе в Лос-Анджелесі та самотужки виховує трьох дітей. Але радісному возз’єднанню сім’ї заважає виявлена Еллі дивна книга, що породжує страшних демонів.

Це вже п’ятий фільм франшизи «Зловісні мерці», куди входить культова оригінальна трилогія Сема Реймі, посередній рімейк першої частини циклу з підзаголовком «Чорна книга» та серіал «Еш проти зловісних мерців». Події нової стрічки відбуваються у тому ж всесвіті, а сам Реймі виступив одним зі сценаристів.

«Небезпечне побачення» / Ghosted

Жанр: романтична комедія, пригодницький екшн-бойовик
Дата прем’єри: 21 квітня
Де подивитися: Apple TV+

Простий хлопець Коул познайомився з чарівною Седі та одразу закохався в неї. Біда в тому, що нещасний навіть не підозрював ким є його новий об’єкт обожнювання. А вона — секретний агент. Тож спочатку спантеличеному Коулу доведеться допомогти красуні врятувати світ, а вже потім розраховувати на побачення, поцілунки й оте все.

Першочерговою кандидатурою на роль Седі розглядалася Скарлетт Йоганссон, але через зайнятість в інших проєктах вона не змогла взяти участь в цьому. Воно, напевно, і добре, бо вже надто багато асоціацій з Marvel виходило.

«Усі страхи Бо» / Beau Is Afraid

Жанр: сюрреалістичний комедійний фільм жахів
Дата прем’єри: 27 квітня
Де подивитися: кінотеатри

Чоловік на ім’я Бо дізнається про смерть своєї матері, яка відбулася за підозрілих обставин. Тепер герой змушений повернутися додому, але по дорозі його чекає зустріч з багатьма чудернацькими надприродними загрозами. Серед них: отруйний павук, мисливець за головами верхи на ведмеді, чудовисько фалічної форми тощо. Це і є страхи Бо.

Щоб схарактеризувати настільки дикий синопсис вистачить лише двох слів — Арі Астер. Цей майстер слоубернерів презентує на суд глядача нову 3-годинну стрічку з видатним Гоакіном Феніксом в головній ролі. Як це заведено в астерівському кінематографі, глядачів знову очікує щось дуже моторошне, дивне і, як обіцяють творці, сюрреалістичне.

«Магічні двері» / The Portable Door

Жанр: фентезі
Дата прем’єри: 27 квітня
Де подивитися: кінотеатри, цифрові сервіси

Звичайні стажисти Пол Карпентер та Софі Петтінґель отримують місця у лондонській компанії JW Wells & Co. Але згодом молоді люди усвідомлюють, що генеральний директор Гамфрі Веллс та менеджер середньої ланки Денніс Таннер практикують сучасні корпоративні методи роботи у багатовікових магічних практиках. Це може призвести до катастрофічних наслідків — руйнуванню магії як такої.

«Магічні двері» це екранізація однойменного фентезійного роману британського письменника Тома Голта, першого з циклу JW Wells & Co. Ролі корпоративних лиходіїв виконали Крістоф Вальц та Сем Ніл.

«Пітер Пен та Венді» / Peter Pan & Wendy

Жанр: пригодницьке фентезі
Дата прем’єри: 28 квітня
Де подивитися: Disney+

Одного разу дівчинка на ім’я Венді Дарлінг зустрічає хлопчика Пітера Пена. Вона боїться залишати будинок свого дитинства, та й він не хоче дорослішати. Разом зі своїми братами та феєю Дінь-Дінь герої вирушають у казкове місце під назвою Ніделяндія. Там на них чекають не тільки веселі пригоди, але й зустріч зі злим капітаном Гаком.

Після торішнього «Піноккіо» Disney продовжує адаптувати у фільми свої старі класичні мультфільми. Стрічка бере за основу «Пітера Пена» далекого 1953 року випуску, котрий, своєю чергою, заснований на знаменитій повісті Джеймса Метью Баррі. Титульних персонажів втілили на екрані юні Олександр Молоні та Евер Андерсон — дочка Мілли Йовович та Пола В. С. Андерсона. Лиходія капітана Гака зіграв Джуд Лоу.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: