Статті Кіно 03.05.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові фільми травня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові фільми травня 2023 року

У травні на глядачів очікують два мегаблокбастери з Віном Дизелем, а також низка різножанрових проєктів. Шейлін Вудлі намагатиметься спіймати маніяка, Дженніфер Лопес — захистити доньку, а Джекі Чан — дати раду норовливому коневі. Будуть фільми й про мешканців підводного світу — русалоньку Аріель та справжнього мегалодона. Детальніше про найцікавіші новинки травня читайте в нашому щомісячному матеріалі.

«Вартові Галактики 3» / Guardians of the Galaxy Vol. 3

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 4 травня
Де подивитися: кінотеатри

Як відомо з торішнього «Тора: Любов і Грім», шляхи Вартових з громовержцем зі скандинавської міфології розійшлися. Пітер Квілл та його команда пришелепкуватих героїв намагається налагодити життя на одній з планет. Але бурхливе минуле Ракети дає про себе знати, і Квілл змушений знову об’єднати загін задля порятунку усього, що йому дороге.

Після грандіозної Саги Нескінченності марвелівський всесвіт серйозно лихоманить, і трохи покращити ситуацію ще є шанс коштом радикально бешкетливого стилю Джемса Ґанна. Здається, тільки він вміє так гарно знімати високобюджетні дурниці про казкових бовдурів. Це останній проєкт Ґанна в межах КВМ, бо тепер він працює на головних конкурентів. Нічого особистого, просто Twitter.

«Мізантроп» / Misanthrope

Жанр: гостросюжетний трилер
Дата прем’єри: 11 травня
Де подивитися: кінотеатри

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

На волі розгулює безжалісний серійний убивця, який не залишає жодних слідів на місцях злочину. У спробах вислідити маніяка ФБР терпить одну невдачу за іншою. Щоб нарешті покінчити з серією кривавих розправ, Бюро звертається по допомогу до молодої поліціянтки Елеонори Фалько. Втім, вона володіє не тільки неабияким талантом, але й своєрідним характером.

Щось давненько не з’являлась на великих екранах зірка підліткової антиутопії «Дивергент» Шейлін Вудлі, особливо у головних ролях. «Мізантроп» — голлівудський дебют аргентинського режисера і сценариста Даміана Сіфрона. Його прекрасні «Дикі історії» свого часу номінувались на «Оскар» і БАФТА за Найкращий фільм іноземною мовою. Причому приз Британської кіноакадемії дістався саме стрічці Сіфрона.

«Знову любов» / Love Again

Жанр: романтична комедія, драма
Дата прем’єри: 11 травня
Де подивитися: кінотеатри

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Красуня Міра Рей ніяк не може змиритися з втратою нареченого. У пориві смутку вона відправляє серію любовних СМС на його старий номер телефону. Але згодом виявляється, що цей номер дістався журналісту Робу Бернсу, і романтичні одкровення надійшли на його ґаджет. Здається, сама доля вирішила за героїв, що їм варто зустрітися.

«Знову любов» це рімейк німецького фільму «СМС для тебе», заснованого на романі Софі Крамер. У стрічці відбувся кінодебют Селін Діон, а одним із продюсерів виступив американський кінематографіст українського походження Василь Іваник. Головні ролі виконали Пріянка Чопра, яку зараз можна побачити у блокбастері «Цитадель», та Сем Г’юен, відомий завдяки ролям у серіалі «Чужоземка» та кінокоміксі «Бладшот».

«Обережно, кінь» / Ride On

Жанр: комедійний екшн
Дата прем’єри: 11 травня
Де подивитися: кінотеатри

Колишній каскадер Лао змушений вести жалюгідне існування та рахувати кожну копійку. Все, що у нього залишилось це вірний кінь. Коли банда кредиторів намагається забрати тварину, Лао дає їм гідну відсіч. Цей випадок перетворює вчорашнього безробітного на сьогоднішню зірку TikTok. Невже вірусне відео допоможе головному герою відродити кар’єру? Можливо, але ж і коня ще треба змусити виконувати трюки.

Джекі Чан продовжує експлуатувати звичне амплуа майстра бойових мистецтв, хоча останнім часом і використовує його здебільшого в стрічках сумнівної якості. І це вже не кажучи про участь в такому треші, як «Таємниця печатки Дракона» (там ще й Шварц щось забув). А так хочеться побачити старого-доброго Джекі у хорошому кіно. Нехай навіть він вже і не такий спритний, як в молоді роки.

«Мати» / The Mother

Жанр: бойовик, трилер, драма
Дата прем’єри: 12 травня
Де подивитися: Netflix

Колись наймана вбивця покинула новонароджену дочку, адже її робота не передбачала можливостей завести дітей та збиратись на свята у теплому сімейному колі. Але настав час, коли кілерка змушена піти з професії. Тепер героїні доведеться знову взятися за зброю, адже її дитина знаходиться у смертельній небезпеці. Дженніфер Лопес в ролі вбивці — видовище, яке варте уваги.

«Форсаж Х» / Fast X

Жанр: антинаукова нефантастика, адреналіновий екшн
Дата прем’єри: 17 травня
Де подивитися: кінотеатри

Колишній затятий стрітрейсер, а нині відданий сім’янин Домінік Торетто може й жадає вже покинути увесь цей достобіса адреналіновий екшн, та як тільки він розбереться з одним р̶е̶с̶л̶е̶р̶о̶м̶ ворогом, на горизонті з’являється інший. Цього разу доведеться красиво позувати у кадрі навпроти Джейсона Момоа, тобто Данте, який хоче помститися за свого загиблого батька Ернана Рейєса.

Нагадаємо, що команда Домініка знищила цього мільйонера з Ріо в п’ятій частині невмирущої саги. Страшно подумати, що колись вона починалась з невинних перегонів «по чверть милі за раз» і крадіжок DVD-програвачів, а зараз переросла у десантування автівок і польоти в космос. Зрештою, де ще продакт плейсмент пива Corona, дівчата в бікіні та ворожнеча з рідним братом так добре сусідитиме з пафосними промовами про сімейні цінності?

«Блекберрі» / BlackBerry

Жанр: біографічна документальна драма
Дата прем’єри: 18 травня
Де подивитися: кінотеатри

Сюжет заснований на книжці Джекі Макніш і Шона Сілкоффа Losing the Signal: The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Spectacular Fall of BlackBerry. Це історія про злет і падіння канадської компанії BlackBerry, відомої завдяки випуску однойменної лінійки бізнес-смартфонів. В центрі уваги знаходяться засновники підприємства Майкл Лазарідіс та Джим Балсиллі.

«Русалонька» / The Little Mermaid

Жанр: музичне фентезі, мелодрама
Дата прем’єри: 25 травня
Де подивитися: кінотеатри

Кіноадаптація однойменного мультфільму 1989 року, заснованого на казці Ганса Крістіана Андерсена. Русалонька Аріель мріє стати людиною, і після чергового конфлікту з батьком, королем Тритоном, вирішує втекти. Якраз в цей час на морі розпочинається шторм. Юна героїня помічає хлопця і рятує його, а потім і закохується. Та на шляху до щастя стоїть надто багато перешкод.

Поки Домінік Торетто знущатиметься з законів фізики, студія Disney представить свій варіант знищення канонів. Мабуть, не варто зайвий раз нагадувати, чому цей проєкт сприймається багатьма глядачами в негативному ключі. Навіть звичайні проморолики стрічки отримали купу дизлайків на YouTube від незадоволених шанувальників синьоокої морської діви з оригінального мультфільму.

«Місія Кандагар» / Kandahar

Жанр: бойовик, трилер
Дата прем’єри: 25 травня
Де подивитися: кінотеатри

Оперативник ЦРУ Том Гарріс веде роботу під прикриттям в Афганістані. Але через витік інформації його скомпрометовано, тож агент на ворожій території може розраховувати лише на власні сили. Разом з перекладачем головний герой має дістатися точки евакуації у Кандагарі, бо в іншому випадку доведеться мати справу з елітними загонами спецпризначенців.

Опис фільму можна було розпочати та завершити фразою «бойовик з Джерардом Батлером», і тоді все одразу стане зрозуміло. Ще не так давно він рятував заручників на якомусь зовсім не гостинному філіппінському острові, а зараз мусить протистояти поганим хлопцям у неспокійній країні на півдні Центральної Азії. Вищезгаданий Василь Іваник виступає і тут у якості одного з продюсерів.

«Лицарі Зодіаку» / Knights of the Zodiac

Жанр: фантастичний бойовик, фентезі
Дата прем’єри: 25 травня
Де подивитися: кінотеатри

Кіноадаптація манги Saint Seiya Масамі Курумади. Підліток на ім’я Сейя звик жити за законами вулиць. Він бере участь у боях без правил, аби заробити грошей на пошуки зниклої сестри. Та одного разу хлопець виявляє в собі містичні надздібності. Це відкриття приведе героя у світ воїнів, відомих як Святі. Там він повинен зайняти гідне місце серед Лицарів Зодіаку.

Раніше манга Курумади вже отримала чимало аніме-екранізацій, найпопулярнішою з яких являється однойменний серіал, що виходив з 1986 по 1989 роки.

«Мегалодон. Чорний демон» / The Black Demon

Жанр: жахи, трилер
Дата прем’єри: 25 травня
Де подивитися: кінотеатри

Пол Стерджес разом зі своєю родиною прибув до Мексики, щоб проінспектувати місцеву бурову платформу. Але безтурботна сімейна подорож перетворюється на справжній кошмар, коли Стерджесам доводиться зіткнутися з кровожерливим мегалодоном.

Цього разу персонажам буде вкрай важко протистояти величезній акулі, адже поряд немає Джейсона Стейтема. «Чорний демон» виглядає як стандартний, позбавлений сюрпризів  sharksplotation, втім, спроможний зацікавити шанувальників моторошного жанру.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: