Огляди Пристрої 28.06.2024 о 10:00 comment views icon

Огляд KIVI 55U760QW: великий, гучний та доступний 4K телевізор

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Огляд KIVI 55U760QW: великий, гучний та доступний 4K телевізор

Телевізор KIVI 55U760QW точно не про флагманські характеристики, але коли мова заходить про співвідношення можливостей до вартості, він стає фаворитом серед чисельних конкурентів. За свої гроші він пропонує гарний баланс характеристик і програмного забезпечення, а ще виділяється унікальним кольором. 

Огляд KIVI 55U760QW: великий, гучний та доступний 4K телевізор
KIVI 55U760QW
18999 грн.

Плюси:

приємний дизайн в білому кольорі; відмінне співвідношення функціонала та характеристик до вартості; гучна акустика 24 Вт; щедрий набір портів; глибокий чорний колір та гарні кути огляду; графічний інтерфейс з великою кількістю корисного софту і налаштувань; 

Купити в Click.ua

Мінуси:

чималий час відгуку матриці 7 мс; агресивний апскейл відео 720/1080p якості робить картинку надто штучною; повільна робота з деякими додатками; обмежений функціонал задньої лампи підсвічування; значне енергоспоживання;

Купити в Click.ua
8.2/10
Оцінка ITC.ua

Технічні характеристики KIVI 55U760QW

Технічні характеристики
Діагональ  55″
Матриця VA
Підсвічування Direct LED
Покриття глянець
Роздільна здатність 3840×2160 пікселів
Контраст 7500 до 1
Відгук 7 мс
Частота оновлення  60 Гц
Акустика  24 Вт 2 динаміки
Тюнер DVB-T2, DBV-C
Інтерфейси 2x USB
1x LAN
4x HDMI 2.1
1x 3.5 mm jack
1x RCA mini
Вбудована пам’ять  8 ГБ
Операційна система Android TV 11
Додатково Bluetooth 5.1
Wi-Fi 5 ГГц
Google Assistant
Google Chromecast
Розміри 1230x770x65 мм
Вага 12.8 кг

 

Комплектація та паковання

Телевізор затиснутий між пінопластом, а на екрані наклеєна товстезна плівка. В комплекті маємо кабель живлення білого кольору, пульт дистанційного керування, паперову документацію, дві ніжки, гвинти, шестигранний ключ.

Пульт компактний, має стандартний цифровий блок і кілька виділених клавіш для популярних онлайн сервісів. Звук регулюється вертикальним натисканням на кнопку вгору-вниз, до чого легко звикнути. Також є вбудований мікрофон, функція миші, кнопка керування підсвічуванням. 

Дизайн, інтерфейси

Корпус з білого пластику, рамки екрана невеликі, але чорного кольору. Білий колір гарно вписується в дизайн багатьох кімнат з відповідним оформленням. Якщо у вас світлі стіни, стіл тощо то телевізор майже зливатиметься з ними. Досить вдале дизайнерське рішення, яке сподобається широкій аудиторії. Встановити його можна на кріплення VESA або використати «курячі ніжки».

Онлайн-курс "Бренд-комунікації" від Skvot.
Навчіться аналізувати конкурентів та комунікацію бренду.Знайдіть свою цільову аудиторію та складіть план роботи з нею.Генеруйте ідеї для інфоприводів та працюйте з медіа.
Детальніше про курс

Ніжки розміщені далеко одна від одної, тому не вийде поставити KIVI 55U760QW на малому столі, як конкурентні телевізори з однією «лапою» по центру. З естетикою в героя огляду немає проблем, але чи так само добре з начинням?

Основна частина роз’ємів знаходиться на задній панелі: Ethernet, Optical, USB, три HDMI, mini AV, антена на 75 Ом та роз’єм живлення. Зліва маємо ще один USB, HDMI і 3.5 mm jack.

Зверху по центру розмістилася лампа підсвічування, яка, на жаль, класична і не має розумного підсвічування. В цілому білий колір приємно виглядає. Суб’єктивно, це правильний вибір дизайнерів. На фоні монотонних чорних телевізорів KIVI 55U760QW є цікавим рішенням для світлих кімнат.

Екран, звук KIVI 55U760QW

Завдяки VA матриці чорний колір глибокий, а на низькій яскравості можна подумати, що це взагалі OLED дисплей. Кути огляду гарні, зображення не втрачає насиченості, а яскравості (біля 330 ніт) вистачає для сонячних днів. З максимальним рівнем підсвічування по краях можна побачити незначні засвіти на чорному фоні. 

Зблизька видно зернисту текстуру екрана, хоча на відстані воно зовсім непомітно. Текст виглядає слабо, шрифти згладжуються автоматично агресивними алгоритмами, що робить букви наче намальованими олійними фарбами. KIVI 55U760QW точно не замінить монітор комп’ютера для тривалої роботи з документами.

Онлайн-курс "Бренд-комунікації" від Skvot.
Навчіться аналізувати конкурентів та комунікацію бренду.Знайдіть свою цільову аудиторію та складіть план роботи з нею.Генеруйте ідеї для інфоприводів та працюйте з медіа.
Детальніше про курс

Підсвічування на задній панелі статичне і ніяк не залежить від того, що відбувається на екрані. Тобто заміною Phillips Ambient Light це не назвати, а лише спосіб для нівелювання рамок. Оскільки телевізор білий, то це підсвічування має вельми непоганий вигляд. Регулюється воно нижньою кнопкою на пульті, хоча навряд чи багатьом сподобається такий рівень реалізації підсвічування.

Охоплення кольорового простору тестували в трьох режимах відображення: «Стандартний», «Яскравий», «Фільм».

Стандартний:

Яскравий:

Фільм:

Звук дуже гучний, непоганої якості. Використовувати зовнішню акустику немає сенсу, хіба що це 7.1 система для повного занурення. KIVI 55U760QW має профілі для зображення і звуку, а також дозволяє тонко налаштувати кожен з них вручну. 

Екран і акустична система далеко не ідеальні, але рядовому споживачу точно немає на що жалітися. Головне знайти достатньо 4K контенту, адже 1080p від локального провайдера виглядає не дуже гарно на цьому екрані – телевізор використовує алгоритми для апскейлу, тому зображення перетворюється на штучне. 

Програмне забезпечення

Телевізор Kivi 55U760QW працює на базі OS Android зі стандартним «телевізійним» інтерфейсом. Варто виділити велику кількість попередньо встановлених програм, в тому числі від KIVI. Багато з них умовно безкоштовні, тому нав’язливо пропонують підписку.

Більшість програм стосуються телебачення (Netflix, YouTube, Megogo, Prime Video тощо), але є й ігрові. Наприклад, сервіс Air Console дозволяє грати казуальні Android ігри, використовуючи телефон як контролер, а Boosteroid дає доступ до хмарного геймінгу.

Також є файловий менеджер, програма для перевірки швидкості Інтернету та інші.  Для споживання піратського контенту є вбудований браузер. Він працює на диво адекватно. Підключивши клавіатуру і мишу можна легко гуляти просторами Інтернету, майже як на класичному ПК, нехай і повільніше. 

Смартфон чи планшет на OS Android легко підключається через Chromecast, але затримки вводу/виводу значні. Грати в ігри таким методом не вийде, але подивитися фото цілком реально.

Енергоспоживання

В максимально економному режимі телевізор споживає менше ніж 40 Вт, а з 50% яскравістю 90 Вт. Якщо викрутити підсвічування на максимум ватметр показує аж 135 Вт. Враховуючи, що вимірювали без звуку та без підсвічування задньої панелі, цей показник може вирости до 150 Вт. Чимало, але й діагональ велика – 55 дюймів.

Досвід використання

За два тижні активного використання KIVI 55U760QW майже ні в чому не розчарував, крім не дуже швидкої роботи системи. Герой огляду однозначно потребує великої кімнати, адже сидіти за два метри від екрана такого розміру не дуже комфортно. Хочеться щонайменше три-чотири метри простору між глядачем та телевізором.

Для домашнього використання це чудовий варіант, який навряд чи залишить негативні враження. Незадоволеними залишаться лише ті, хто раніше користувався топовими OLED телевізорами, або ж власники приставок Apple TV, в яких системах працює блискавично швидко. 

Хоч прошивка функціональна, з коробки має майже все, що може згодитися користувачу, але працює відносно повільно. Втім, топові Android TV бокси з Aliexpress з купонами на знижку і подякою китайською мовою також часто цим страждають попри те, що «на папері» їх характеристики ледь не в десятеро кращі.

Суб’єктивно, для малої кімнати купляти величезний KIVI 55U760QW немає сенсу, хоча він гарно впишеться в інтер’єр зі світлими стінами. Також його бажано повісити на стіну, адже для підставки з ніжками потрібен великий стіл.

На KIVI 55U760QW приємно було грати в казуальні ігри, дивитися фільми, переглядати програші (і перемоги) української збірної з футболу чи слухати музику, хоча wow-ефект телевізор не залишив. Та й не повинен, бо це та категорія техніки, яка пропонує вигідне співвідношення ціна/можливості, а не намагається задовольнити бажання вибагливих перфекціоністів. 

Ціна та конкуренти KIVI 55U760QW

Огляд KIVI 55U760QW: великий, гучний та доступний 4K телевізор

Офіційна вартість KIVI 55U760QW складає 19 000 гривень. В цій ціновій категорії є багато сильних конкурентів з діагоналлю екрана 55 дюймів. Розглянемо найбільш очевидні моделі популярних виробників. 

LG 55QNED75 має підтримку HDR10 і технологію QNED Color, а також дві прямі ніжки. Гарний варіант з оптимізованою системою Web OS. Офіційна модель коштує аж 28 000 гривень, зате «сірі» можна знайти за 20-23 тисячі гривень.

Samsung QE-55Q60C також може похвалитися своєю фірмовою операційною системою. Від героя огляду цей телевізор відрізняється меншою споживаною потужністю, підсвічуванням Direct Dual LED, хоча офіційна вартість складає 28 000 гривень. «Нелегали» продаються на 8000 гривень дешевше. 

Philips 55PUS7608 – доступний та функціональний телевізор від відомого виробника має меншу вагу, низьке енергоспоживання, підтримку HDR10+ і приємну вартість 20 000 гривень. 

Nokia QLED Smart TV 5500D є прямим конкурентом оглянутого KIVI, адже має схожі параметри та ціну 18 000 гривень. При цьому в Nokia корпус чорного кольору та принципово інший вид підставки з однією ніжкою. 

8.2/10
Оцінка ITC.ua
Дизайн, ергономіка
8
Акуратний дизайн в білому кольорі.
Програмне забезпечення
8
Телевізор працює не швидко, але має багато налаштувань і «нафаршироване» меню.
Яскравість, HDR
8
Досить яскравий екран з HDR та гнучкими налаштуваннями.
Кольори, кути огляду
8.5
Гарні кути огляду та майже повне охоплення кольорового простору sRGB.
Частота, затримки
7.5
Відносно повільна матриця зі стандартною частотою оновлення. 
Інтерфейси, ене-вність
8
Повний набір портів, але з високим рівнем підсвічування енергії телевізор бере чимало.
Ціна
9
Гарні характеристики за свої гроші. 
Звук
8
Гучна акустика середньої якості.

Висновок:

Телевізор KIVI 55U760QW не вражає та не розчаровує одночасно, пропонуючи збалансовані характеристики за адекватну суму. Завдяки своєму білосніжному дизайну він добре впишеться у світлий інтер’єр, хоча для маленьких кімнат 55-дюймовий гігант це не найкращий варіант.

KIVI 55U760QW є типовим середняком і змагається за економного покупця, який хоче отримати велику діагональ з Ultra HD роздільною здатністю, потужний звук та стабільну роботу Smart TV з коробки. Герой огляду має шанси на успіх завдяки своїй ціновій політиці, адже змагатися з дорожчими 4K телевізорами йому складно.

Купити в Click.ua

Висловлюємо подяку компанії KIVI за наданий для огляду телевізор KIVI 55U760QW


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: