Огляди Кіно 25.06.2023 о 14:00 comment views icon

Рецензія на фільм «Без образ» / No Hard Feelings

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg

Микита Казимиров

Автор рецензій

Рецензія на фільм «Без образ» / No Hard Feelings

Традиційний жанр комедій про секс практично вимер до 2023 року — як і жанр кінокомедій у принципі. Жарти розповзлися по бойовиках і блокбастерах, а за сексуальну освіту в художній формі тепер відповідають серіали Netflix. Але все-таки часом у сучасній попкультурі відчувається брак дещо дурнуватого, але по-своєму привабливого кіно. «Без образ» мітить якраз у цю нішу. Розповідаємо в рецензії нижче, яким у підсумку вийшло кіно.

3.5
Оцінка ITC.ua
Плюси: абсолютно все, що пов’язано з Дженніфер Лоуренс; незвичайний розвиток ідей стандартних комедій про секс; поєднання традиційного підходу кінематографа «нульових» і сучасних елементів
Мінуси: загальна банальність і наївність сюжету; багато концепцій під час перегляду здаються безнадійно застарілими

«Без образ» / No Hard Feelings

Жанр романтична комедія
Режисер Джина Ступніцкі
У ролях Дженніфер Лоуренс, Меттью Бродерік, Ендрю Барт Фельдман, Наталі Моралес, Скотт Макартур, Лаура Бенанті
Прем’єра кінотеатри
Рік виходу 2023
Сайт IMDb

Медді (Дженніфер Лоуренс) заробляє на життя водієм в Uber. Але коли її машину конфіскують, вона ризикує залишитися не просто без засобів для існування, але ще й без будинку, який їй дуже дорогий. Тому Медді вирішує погодитися на незвичайну пропозицію багатої подружньої пари. Ті хочуть, щоб дівчина переспала з їхнім сином Персі (Ендрю Барт Фелдман) і допомогла тому розкрити себе перед вступом до коледжу. За це Медді отримає автомобіль. Тільки ось Персі виявився далеко не найвідкритішою людиною у світі, що лише ускладнює поставлене завдання.

«Без образ» з перших же кадрів встановлює легку тональність розповіді, щоб не претендувати на жодні комплексні смисли.

Місцями фільм навіть відчувається прибульцем з минулого, якщо конкретно — з «нульових», коли подібні комедії про секс і романтичні стосунки виходили регулярно. Тож для багатьох перегляд цілком може обернутися почуттям приємної ностальгії.

Однак окрема перевага кіно полягає в тому, що воно не відчувається застарілим. Автори «Без образ» взяли класичні архетипи та ситуацію, яка заснована на знайомих усім проблемах, тому якоюсь мірою місцевий сценарій можна назвати вічним. А щоб зробити його свіжішим, знімальна команда розбавила все актуальними елементами на кшталт OnlyFans.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Рецензія на фільм «Без образ» / No Hard Feelings

Тільки ось згадка сучасних сервісів — лише тло для того, як насправді «Без образ» вписався в сучасну кон’юнктуру. Адже нехай у фільмі нібито все розгортається навколо сексу, сам секс тут зображений зовсім не межею мрій. Якраз навпаки, він сприймається на рівні сюжету як щось приземлене, природне і не варте уваги. А по-справжньому піднесені моменти в «Без образ» пов’язані з більш ліричними нюансами життя людей.

Такий вектор розвитку сюжету різко виділяє кіно на тлі схожих комедій. Навіть фінал тут примудряється знайти прозу життя в абсурдних ситуаціях, він якоюсь мірою непередбачуваний. Тож своя оригінальність у «Без образ» точно є, навіть з огляду на заїждженість загальної фабули.Рецензія на фільм «Без образ» / No Hard Feelings

У подібних комедіях дуже багато залежить від акторів, які виконують головні ролі. І з цим моментом у «Без образ» абсолютний порядок. Дженніфер Лоуренс ідеально перевтілилася в поверхневий, на перший погляд, але досить глибокий образ дівчини, яка використовує розгульний спосіб життя як захист від зовнішніх і внутрішніх травм. Дивитися на неї приємно в кожній сцені. І мова тут не тільки про акторську гру, вже вибачте. Адже вигляд Медді приголомшливий, дуже природний і жвавий — що ідеально доповнює історію фільму.

З центральною героїнею різко контрастує Персі. Якого теж не вийде назвати просто зовсім тихонею. У нього є свої захоплення і милі риси, тільки ось хлопець встиг пережити деякі неприємні події, які й призвели до його відсторонення від соціуму. Гіперопіка батьків тут теж не особливо допомогла ситуації.Рецензія на фільм «Без образ» / No Hard Feelings

Медді та Персі здаються повними протилежностями. Але фільм настільки грамотно вибудовує хімію між ними, що майже відразу починаєш помічати схожість між персонажами. Кожен з них просто по-своєму бореться з внутрішніми конфліктами і незадоволенням від свого життя. І ніякий секс тут справу не виправить.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

«Без образ» — щиро смішний фільм. Він не скочується в зовсім вже низький і вульгарний гумор (хоча і такі моменти тут є, причому дуже гідні), а також грамотно дозує комедію і драму.

Сценарій тут загалом вийшов напрочуд продуманим. З відносної простоти своєї ідеї він вичавлює максимум.Рецензія на фільм «Без образ» / No Hard Feelings

Знайшлося місце для провокаційних моментів. За які в сучасному суспільстві й під cancel culture потрапити можна. Але повірте, як мінімум сцена з голою Медді, що б’ється, вам точно запам’ятається надовго.

В «Без образ» немає відвертих мінусів. Навіть саундтрек тут підібраний дуже якісно — з тією самою домішкою «нульових». І комусь (мабуть, навіть дуже багатьом) може здатися, що у 2023 році для таких фільмів уже не залишилося місця. Але весь зал під час перегляду щиро сміявся. Хіба не заради цього знімають комедії?

Висновок:

«Без образ» не викликає жодних важких почуттів, як свідчить його оригінальна назва No Hard Feelings. Але тут можна посміятися, посумувати, трохи задуматися і помилуватися на Дженніфер Лоуренс. Тому й лаяти фільм, який має майже божевільний вигляд у наш час, зовсім не хочеться


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: