Огляди Кіно 12.02.2023 о 11:00 comment views icon

Рецензія на фільм «До тебе чи до мене» / Your Place or Mine

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Рецензія на фільм «До тебе чи до мене» / Your Place or Mine

До Дня закоханих Netflix випустив нову романтичну комедію «До тебе чи до мене». Головні ролі в ній виконали зірки жанру Різ Візерспун та Ештон Кутчер. Наскільки цікавою вийшла історія кохання між їх персонажами — розповідаємо у рецензії нижче.

3.5
Оцінка ITC.ua
Плюси: хороші актори, яскрава «глянцева» картинка, декілька кумедних епізодів, загальна приємна атмосфера фільму
Мінуси: типовий ромком без сюрпризів і, як наслідок, надто очевидна передбачуваність, мінімальна взаємодія між головними зірками

«До тебе чи до мене» / Your Place or Mine

Жанр романтична комедія
Режисер Алін Брош Маккенна
У ролях Ештон Кутчер, Різ Візерспун, Джесс Вільямс, Тіґ Нотаро, Стів Зан
Прем’єра Netflix
Рік випуску 2023
Сайт IMDb

Двадцять років тому запальні Пітер та Деббі переспали, але після того пари з них не вийшло. Натомість молоді люди зуміли зберегти теплі стосунки та навіть стали найкращими друзями. Щоправда, це була просто дружба, навіть без сексу.

Сьогодні Пітер міняє дівчат, як рукавиці, живе у розкішній квартирі в Нью-Йорку та боїться робити кроки назустріч своєму щастю, як професійному, так і особистому. Деббі ж встигла обзавестися сім’єю, однак зараз самотужки виховує сина-підлітка і живе у скромному, але симпатичному будиночку в Лос-Анджелесі.

Не дивлячись на те, що героїв розділяє велика відстань, вони багато спілкуються між собою та наче діляться одне з одним найпотаємнішими мріями. Одного разу Деббі планує відправитись у Нью-Йорк на цілий тиждень, щоб пройти важливі для професійного розвитку курси. Але згодом вона змушена відмовитись від цієї ідеї через те, що в останню мить доглядальниця за малим сповіщає про зміну планів.

Рецензія на фільм «До тебе чи до мене» / Your Place or Mine

Аж раптом на допомогу нещасній приходить Пітер. Чоловік пропонує ліпшій подрузі посидіти з дитиною, поки вона буде слухати лекції та складати іспит. Таким чином найкращі друзі на тиждень обмінюються житлом (не тілами — і вже добре), ще не підозрюючи, що це переверне догори дриґом їх звичні життя.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

«До тебе чи до мене» — режисерський дебют досвідченої сценаристки Алін Брош Маккенни. Вона писала скрипти до «27 весіль», «Диявол носить Prada» та «Ранковий підйом». Маккенна також виступає як сценаристка та вже у другій сцені вміло обдурює глядача за допомогою простого візуального ефекту — поліекрану.

Та насправді це виявиться ледь не єдиним сюрпризом фільму, адже його виконано за усіма канонами легковажних ромкомів, котрі в нульові були тією ще буденністю. Той же Кутчер колись будував кар’єру на такому невибагливому контенті.

Рецензія на фільм «До тебе чи до мене» / Your Place or Mine

Перед нами чергова історія з розряду тих, де, окрім головних героїв, всім очевидно, що вони мають бути разом. Але з якихось причин, часто неправдоподібних і висмоктаних з пальця, ці дурні ніяк не можуть дати раду своїм багатостраждальним стосункам. Ось і тутешні персонажі чекали цілих двадцять років, щоб нарешті схаменутись.

З тим чи іншим успіхом фігуруватимуть у сюжеті й інші притаманні жанру елементи. Наприклад, перешкоди у вигляді нових романтичних захоплень, персонажі-друзі, надто другорядні, щоб мати якийсь істотний вплив на сюжет, чи банально попсовенькі пісеньки.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Багато в чому успіх романтичної історії залежить і від того, наскільки вдалою виявляється хімія між головними героями. Але біда «До тебе чи до мене» в тому, що персонажі Візерспун та Кутчера протягом майже всього хронометражу знаходяться в різних містах, тож часу для спільних сцен лишається небагато.

Рецензія на фільм «До тебе чи до мене» / Your Place or Mine

Тому ні про яку емоційну взаємодію не може бути й мови, хіба що поодинці актори мають якось проявити себе. Макенна навмисне розділяє закоханих, причому подекуди в прямому сенсі, щоб наочно продемонструвати їх протилежність.

Як не дивно, навіть за таких несприятливих умов цей ромком як жанровий зразок виглядає пристойно і часом симпатично. Спостерігати за тим, як Різ Візерспун зображає спраглу до книжок «білявку в законі — 20 років потому» приємно.

Та і як Ештон Кутчер, що помітно схуднув (можливо, через діагностований васкуліт), намагається замінити Ч̶а̶р̶л̶і̶ ̶Ш̶и̶н̶а̶  підлітку батька — теж в міру цікаво. Що може бути крутіше, ніж відкрити для юного і зацькованого надопікою парубка «Чужого» Рідлі Скотта, або ж дати декілька батьківських порад?

Рецензія на фільм «До тебе чи до мене» / Your Place or Mine

До речі, Кутчер, котрий 7 лютого відсвяткував своє 45-річчя та, здається, не з’являвся у головних ролях в повнометражному кіно з часів провального «Джобса» (а це, на хвилиночку, 10 років!), грає на диво стримано, без звичних кривлянь. Різ Візерспун, навпаки, видає звичний для себе образ білявки-відмінниці.

А от серед другорядних персонажів запам’ятовується хіба що гламурна героїня Зої Чао. Джесс Вільямс, зірка нескінченної медичної драми «Анатомія Грей», виконує роль привабливих меблів. Тіґ Нотаро тільки й робить, що носиться усюди зі своєю кавою. Про придуркувату партію Стіва Зана краще взагалі не згадувати.

«До тебе чи до мене» примітний ще й тим, що це справжня розрада для глядачів з консервативними поглядами. Тут розповідається про звичайне кохання між білим гетеросексуальним чоловіком та білою гетеросексуальною жінкою. Для 2023-го, певно, справжня нудьга і моветон. А от в іншому — кіно достатньо симпатичне, щоб стати доречним додатком до приємного романтичного вечора у День закоханих.

Висновок:

«До тебе чи до мене» можна подивитися у День закоханих. Стрічка також рекомендується до перегляду тим глядачам, котрі скучили за романтичними комедіями нульових


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: