Огляди Кіно 27.08.2023 о 10:00 comment views icon

Рецензія на фільм «Друзі по відпустці 2» / Vacation Friends 2

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Рецензія на фільм «Друзі по відпустці 2» / Vacation Friends 2

25 серпня стримінговий сервіс Hulu презентував комедійний екшн «Друзі по відпустці 2», який є продовженням стрічки 2021 року. Усі головні зірки фільму дворічної давнини повернулися до своїх ролей, а ми, своєю чергою, розповідаємо у рецензії нижче, чи варто було Джону Сіні і компанії вплутуватися у цю історію знову.

2.5
Оцінка ITC.ua
Плюси: фільму дійсно до снаги розмішити і розважити, нехай і гумор тут сумнівний, а сюжет рясніє штампами; симпатична команда акторів, легка невимушена атмосфера
Мінуси: проєкт становить суцільне жанрове кліше, а його творці не намагаються вийти за межі стандартної придуркуватої комедії ні про що, яку ми вже бачили сотню разів; сюжетну лінію мексиканця-нянечки треба просто відірвати і викинути

«Друзі по відпустці 2» / Vacation Friends 2

Жанр кримінальна комедія, пригодницький екшн
Режисер Клей Тарвер
У ролях Джон Сіна, Ліл Рел Говері, Мередіт Хагнер, Івонн Орджі, Стів Бушемі
Прем’єра Hulu
Рік випуску 2023
Сайт IMDb 

Четвірка новоспечених кращих друзів в особі Маркуса, Емілі, Рона та Кайли вирішують змотатися у спільну відпустку на Карибські острови. Цього разу відпочинок мав пройти без неприємних сюрпризів, хоча впертий Маркус навіть тут не забуває про роботу. Він планує укласти угоду з місцевими власниками готельного бізнесу, як завжди, все спланувавши заздалегідь.

Та цим планам не судилося здійснитися, адже до безтурботних відпочивальників приєднується батько Кайли — на перший погляд, безневинний дядечко на і’мя Різ Гекфорд. Він нещодавно вийшов з в’язниці та одразу вирішив привітати з нещодавнім весіллям свою доньку. Але поява Різа дуже сильно шкодить планам Маркуса і в цілому псує відпустку усім причетним.

Мало того, що шкідливий тесть ніяк не хоче подружитися з Роном, наймилішим здорованем на світі, то він ще й накликає на усіх біду, зв’язавшись з тутешніми, не надто привітними, кримінальними елементами.

Рецензія на фільм «Друзі по відпустці 2» / Vacation Friends 2

Перший «Друзі по відпустці» вийшов ще в епоху COVID-19 та став хітом на стримінговому сервісі Hulu. Фільм важко назвати перлиною комедійного жанру. Але, мабуть, трохи дурнуваті пригоди серед мальовничих мексиканських пейзажів здавались розрадою для глядачів, що перед тим провели достатньо часу в чотирьох стінах власних домівок.

Онлайн-курс "Директор з продажу" від Laba.
Як стратегічно впливати на дохід компанії, мотивувати сейлзів перевиконувати KPI та впроваджувати аналітику — навчить комерційний директор Laba з 12-річним досвідом у продажах.
Приєднатись до курсу

У сиквелі постановнику та сценаристу Клею Тарверу потрібно було шукати нові ідеї для розвитку стосунків головних героїв, адже зі своїми розбіжностями вони розібралися ще в першій частині.

Тож стати каталізатором нових проблем був покликаний герой Стіва Бушемі. Його поява дещо змістила акценти історії в інший бік, що додало доречної енергійності та пішло явно на користь.

Рецензія на фільм «Друзі по відпустці 2» / Vacation Friends 2

«Друзі по відпустці 2» пропонує не тільки стандартно-клішовану історію про зіпсований відпочинок серед райських пляжів і височенних пальм, але бере дещо від жанру кримінального екшену. Щоправда, робить це не менш клішовано.

Взагалі про якісь сюрпризи у кіно подібного штибу навіть згадувати соромно. Сюжетна лінія Маркуса, що намагається укласти угоду шляхом принизливих спроб догодити протилежній стороні — суцільний жах родом з ромкомів нульових. Та й про низькопробність тутешнього гумору забувати не варто. Втім, це зовсім не означає, що він геть не смішить.

Рецензія на фільм «Друзі по відпустці 2» / Vacation Friends 2

Фільм намагається взяти гумором та симпатичними персонажами, і це беззаперечно найкращий його бік.

Нехай від першого і до останнього кадру це суцільний несмак, та посміятися буде нагода. Чого вартує тільки епізод з посилкою кокаїну, безсовісно крінжовий, але ж до болю кумедний.

Джон Сіна вже досить впевнено закріпився у вищій кінематографічній лізі, що дозволяє йому бути частим гостем на екранах (тільки в цьому місяці вийшли «Місія на двох» та «Черепашки-ніндзя», де він відмітився озвучуванням Рокстеді). Помітно, що популярний реслер добре почувається в амплуа запального веселуна.

Онлайн-курс "Директор з продажу" від Laba.
Як стратегічно впливати на дохід компанії, мотивувати сейлзів перевиконувати KPI та впроваджувати аналітику — навчить комерційний директор Laba з 12-річним досвідом у продажах.
Приєднатись до курсу

Рецензія на фільм «Друзі по відпустці 2» / Vacation Friends 2

Добре впоралася зі своєю роллю навіженої подружки персонажа Сіни й Мередіт Хагнер. А от парочка Говері-Орджі знову виглядає бляклувато у порівнянні з колегами.

Під час перегляду не варто тішити себе ілюзіями, адже «Друзі по відпустці 2» — стовідсотково посереднє кіно з дурними жартами та слабкими амбіціями. Втім, це не заважає йому часом відверто тішити та відволікати від суворої дійсності. Нехай навіть сміятися доведеться з повнісінької нісенітниці.

Висновок:

Напевно, стрічка може претендувати на разовий перегляд. Але в такому випадку рекомендується стати максимально невибагливим глядачем


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: