Огляди Огляди 11.09.2022 о 13:00 comment views icon

Рецензія на фільм «Квиток до раю» / Ticket to Paradise

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg

Микита Казимиров

Автор рецензій

Джордж Клуні та Джулія Робертс дружать уже багато років. Вони познайомилися під час зйомок «Одинадцяти друзів Оушена» ще на початку нульових і продовжують чудово спілкуватися досі. Фанати та журналісти при цьому регулярно підозрюють їх у романтичних стосунках, а самі Клуні та Робертс лише піддражнюють усіх на цьому ґрунті, активно заграючи один з одним під час пресівентів. У романтичній комедії «Квиток до раю» вони взагалі грають колишнє подружжя, яке об’єдналося після багатьох років взаємної ненависті заради того, щоб зірвати весілля дочки. Розповідаємо у рецензії нижче, яким саме вийшов фільм.

2.5
Оцінка ITC.ua
Плюси: відмінна акторська гра Клуні та Робертс, гарні сонячні локації Балі
Мінуси: загальна передбачуваність всього, відсутність цікавих ідей та сенсів, бляклі другорядні персонажі

«Квиток до раю» / Ticket to Paradise

Жанр романтична комедія

Режисер Ол Паркер

У ролях Джордж Клуні, Джулія Робертс, Біллі Лурд, Кейтлін Дівер, Максим Бутьє

Прем’єра кінотеатри

Рік випуску 2022

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Сайт IMDb

Колись Девід (Джордж Клуні) та Джорджія (Джулія Робертс) щасливо жили разом, об’єднані любов’ю один до одного та донькою Лілі (Кейтлін Дівер). Але після п’яти років шлюбу любов пройшла, залишивши лише ворожість. Шляхи Девіда та Джорджії розійшлися. Через 19 років вони знову зустрічаються під час отримання Лілі диплому юриста, а також щоб провести дочку та її подругу Рен (Біллі Лурд) у подорож на Балі. Проте там Лілі закохується у місцевого хлопця Геде (Максим Бутьє) і навіть вирішує вийти за нього заміж. Тому Девід та Джорджія екстрено разом вилітають на Балі, щоб зірвати весілля і не дозволити Лілі проміняти кар’єру юриста на повне сумнівних перспектив життя в іншому кінці світу.

Билет в рай

При оцінці «Квитка до раю» головне відразу зрозуміти, що фільм навіть не намагається запропонувати щось нове або якось здивувати. Він бере не зовсім побиту, але все-таки знайому концепцію, а потім розвиває її таким чином, що всі сценарні ходи очевидні спочатку. При перших хвилинах перегляду ви вже розумієте, чим закінчиться сюжет.

Втім, у разі саме цього фільму подібну передбачуваність не варто одразу записувати у відверті мінуси. «Квиток у рай» зроблений саме для того, щоб подарувати почуття приємного розвитку всіх подій та загального комфорту. Паралельно зігрівши глядачів видами сонячних островів Балі, що дуже до речі цієї різко насталої осені.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Головна перевага «Квитка до раю» — акторський дует Клуні та Робертс. Нехай обидва вже у віці, але на них все ще приємно дивитися, а кожну сцену вони відіграють із величезним зарядом енергії. І нехай деякі сцени з ними виглядають дещо крінжовими, але навіть подібні емоції вписуються в загальний тон фільму. Все ж мова про досить ексцентричну пару у віці.

Билет в рай

А ось з іншими персонажами у кіно все блякло. Вони надто плоскі і вписуються у знайомі всім стереотипи. Розумниця-дочка, розв’язна подружка, ідеальний хлопець з іншої країни, наївний кавалер — жодних відкриттів від них не чекайте. Всі інші персонажі у фільмі начебто потрібні лише для того, щоб якось розвивати та підкреслювати характери Девіда та Джорджії.

На це націлені й численні курйозні ситуації, що розвиваються з урахуванням естетики Балі. На зразок укусу отруйної змії або плавання в океані з дельфінами. Знову ж таки, це всі передбачувані моменти, які зустрічаються в десятках інших кінострічок. І витягують їх насамперед чарівність Клуні та Робертс.

Билет в рай

Їхня акторська гра рятує навіть місцевий гумор, який, якщо говорити відверто, ніби націлений виключно на аудиторію невибагливих романтичних комедій. Жарти тут не враховують актуальний світовий контекст, не намагаються заходити на територію хоч скільки-то гострих тем і в цілому максимально безпечні. Втім, судячи зі сміху під час показу, свої фанати у такого є — і їх досить багато.

Ймовірно, у таких людей фільм загалом викликав лише позитивні емоції. І в тому, мабуть, головна цінність «Квитка до раю». Він зовсім не навантажує свідомість і дарує надто теплі, майже сімейні відчуття. У лихоліття подібні історії здаються особливо цінними.

Тільки от якщо від кінематографа ви шукаєте якраз хоч якихось претензій та смислів, то «Квиток у рай» здасться вам занадто нудним і плоским. Тому що, по суті, він таким і є. Адже хоч би якими були хороші головні актори, на них самих весь фільм не побудуєш.

Висновок:

«Квиток до раю» розрахований на конкретну категорію любителів романтичних комедій без зайвих претензій — і для них цей фільм буде чи не ідеальним. Але якщо оцінювати його адекватним поглядом без прикрас, то в ньому немає нічого визначного, крім хімії між Клуні та Робертс. Дивитися подібне краще в компанії, причому бажано з другою половинкою, з якою ви знайомі вже багато років


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: