Огляди Кіно 01.04.2023 о 14:00 comment views icon

Рецензія на фільм «Загадкове вбивство 2» / Murder Mystery 2

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Рецензія на фільм «Загадкове вбивство 2» / Murder Mystery 2

31 березня Netflix представив другу частину комедійного детективу «Загадкове вбивство», який вийшов на екрани у 2019 році. До своїх ролей повернулися Адам Сендлер та Дженніфер Еністон, що грають подружжя Шпіц. Цього разу їм доведеться розгорнути своє розслідування у Парижі. В рецензії нижче розповідаємо, як вплинула на пригоди героїв романтична столиця Франції. Спойлер — ніяк.

2.5
Оцінка ITC.ua
Плюси: хороша сцена в автобусі, декілька вдалих жартів, коротенький хронометраж, гарні краєвиди острову
Мінуси: дуже слабенька комедійна і детективна складові, а сюжет і персонажі не викликають нічого, окрім байдужості

«Загадкове вбивство 2» / Murder Mystery 2

Жанр комедійний детектив
Режисер Джеремі Гарелік
У ролях Адам Сендлер, Дженніфер Еністон, Марк Стронг, Мелані Лоран, Дені Бун
Прем’єра Netflix
Рік випуску 2023
Сайт IMDb

Колишній нью-йоркський коп Нік Шпіц не може похизуватися ні спостережливістю Еркюля Пуаро, ні влучною стріляниною свого колеги Джона Маклейна. Його дружина Одрі, яка колись займалася модельними стрижками, теж зірок з неба не хапає, але впевнена, що детективна справа то їхнє з чоловіком істинне покликання.

Після подій першого фільму подружжя вирішує заснувати власне детективне агентство. Втім, справи йдуть не дуже добре, і навіть підручник, написаний одним відомим професіоналом з МІ-6, їм не допомагає. Аж раптом з Ніком зв’язується його хороший друг, магараджа Вікрам Говіндан, котрий сповіщає про своє весілля та запрошує на нього Шпіців.

Рецензія на фільм «Загадкове вбивство 2» / Murder Mystery 2

Щоб відволіктися від робочих невдач, герої приймають запрошення та відправляються на розкішний приватний острів, де має відбутися свято. Не дивлячись на те, що на весіллях прийнято красти дівчат-наречених, невідомі викрадають саме Вікрама та згодом вимагають за його повернення непристойно велику суму. Ось тут у Шпіців і з’являється чудова нагода проявити свої навички та врятувати друга.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Якщо вам відома продукція студії з чоловіком на заставці, який розбиває скло м’ячем для гольфу, а також творчість її засновника Адама Сендлера, тоді ви знаєте, якого роду контент можна очікувати. Сендлерівська Happy Madison спеціалізується на виробництві комедій, зокрема, часто дуже невибагливих та далеких від ознак хорошого смаку.

Ця ж студія працювала і над першим «Загадковим вбивством» — не надто щедрим на якісний гумор фільмом, що, втім, апелював до класичних детективів у стилі Агати Крісті та назбирав дивовижні перегляди на Netflix.

Сиквел рухається в схожому с першою частиною напрямку і має нюанси: Монако замінили на Париж, вбивство — на викрадення, а пишні вуса Сендлера — на густу бороду.

Вже на початку головні герої прибувають на дивовижний сонячний острів, де персонажі буквально купаються у розкоші. Це змушує згадати про торішню «Скляну цибулю» Раяна Джонсона, хоча виступають стрічки в зовсім різних вагових категоріях. Якщо ж вам сподобалися пригоди Шпіців у першому фільмі, то, певно, варто подивитися і цей.

А от усім іншим тут ловити нічого. Про такі комедії заведено говорити, що вони добре підходять для вечірнього перегляду під пиво і чипси. Хоча, давайте будемо чесними, просто спокійний вечір з пляшкою пінного, та ще й після важкого дня, це вже маленьке свято. Але якщо до цього додати приємне кіно, якому вдається якісно розважити та повеселити, виходить чудове дозвілля.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Рецензія на фільм «Загадкове вбивство 2» / Murder Mystery 2

Проблема «Загадкового вбивства 2» у тому, що воно не спроможне добряче розважити або ж повеселити. На щастя, фільм майже не опускається до рівня найгірших опусів, що вийшли з-під крила Happy Madison, але й не може запропонувати щось дійсно кумедне та захопливе.

Пригоди персонажів Сендлера та Еністон взагалі рідко викликають хоч якісь емоції. Радше байдужість.

Згадати варто хіба що сцену в автобусі, коли герої вступають у боротьбу з викрадачами. Тут присутня і динаміка, і смішні моменти, котрих так не вистачає упродовж решти хронометражу. В усьому іншому сиквел — справжнісінька нісенітниця, покликана не тішити глядача, а збирати перегляди на стримінговому сервісі.

Рецензія на фільм «Загадкове вбивство 2» / Murder Mystery 2

Не витягують на собі цю фарсову виставу й головні зірки. Сендлеру, як виявилось, краще живеться в драматичних історіях, а у фільмографії Дженніфер Еністон ось таких ролей кумедних подружок/дружин вже так багато, що ці виступи викликають лише смуток (в той час, як ролі калібру «Ранкового шоу» — справжнє захоплення).

Комедійна складова «Загадкового вбивства 2» вийшла дуже кволою, а про детективну навіть і згадувати не варто.

Схоже, що сценарист Джеймс Вандербільт сприймав «Загадкове вбивство 2» як підробіток у перервах між роботою над новітніми «Криками», де знімалась, до речі, найкраща подруга Еністон Кортні Кокс. Що ж, з огляду на нинішні рейтинги проєктів, цього разу Моніка виявилася більш успішною, ніж Рейчел.

Рецензія на фільм «Загадкове вбивство 2» / Murder Mystery 2

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!

Висновок:

«Загадкове вбивство 2» фільм не про вбивство, а про викрадення. Це кіно не може запропонувати ні хорошого гумору, ні захопливої інтриги, ні цікавих персонажів. До своєї кульмінації історія остаточно перетворюється на якийсь недоречний фарс, від чого стає тільки гірше


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: