Дописи 28.06.2023 о 17:32 comment views icon

Canon PowerShot SX40 HS — фотоапарат, який бажає кожен співробітник СБУ

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/3756071a2a49be28bde4fde4cd74ec48?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/3756071a2a49be28bde4fde4cd74ec48?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ПК від
Canon PowerShot SX40 HS — фотоапарат, який бажає кожен співробітник СБУ

 

Canon PowerShot SX40 HS — фотоапарат, який бажає кожен співробітник СБУНа диво, у сучасному світі існує техніка, яка актуальна впродовж більш ніж 10 років. Саме таким витвором мистецтва і технологічного генія виявився фотоапарат Canon PowerShot SX40 HS.

Я його купив у 2013 році. Пам’ятаю, як збирав на нього гроші, пішов отримувати на пошту і не зміг одразу отримати, тому що мене не повідомили, що ще є комісія за пересилку. Прийшлось повертатись додому, щоб зайняти трохи грошей у батьків. Але це того вартувало!

Пройшло 10 років, але навіть зараз його можна купити на Розетці трохи менше ніж за 10 тисяч гривень.

Секрет цього в оптимальному поєднанні технічних характеристик, якості виготовлення й оптичному суперзуму 35х (!). Саме оптичний, а не цифровий, а разом з 4х-кратним цифровим загальний зум буде складати аж 140х(!). Тому, коли тримаєш в руках цей фотоапарат, то в тебе начебто в руках одночасно й бінокль та телескоп. А як плавно і з приємним відчуттям у руці висувається телескопічний об’єктив!

Звісно, при такому великому оптичному наближенні постає питання про стабілізацію зображення. І цей фотоапарат з нею успішно справляється. Але, я тоді ще купив до нього триногу, що надало мені можливість зробити красиві фотографії Місяця. Такі, начебто я знаходжусь у шатлі, який наближається до цього поки що незаселеним людством супутника.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Також ця тринога значно спростила мені можливість робити автопортрети і творчі фотографії. Наприклад, встановивши фотоапарат на триногу, я робив на одному фоні декілька фото себе в різних позиціях, а потім поєднав ці фото на фоторедакторі. В результаті вийшла фотографія де декілька “Я” займаються різними справами: один читає книгу, два інших розмовляють між собою, ще один пише у щоденник свої думки.

Тож, мій висновок і порада — якщо ви купляєте фотоапарат з категорії “суперзум”, то обов’язково докупляйте до нього триногу. Вона коштує небагато, але в деякі моменти буде незамінною помічницею. Наприклад, як це було у 2014 році, коли цей фотоапарат трохи допомагав нашій службі безпеки України. Але то вже зовсім інша історія…

Але ж не суперзумом єдиний. Крім основної переваги – суперзуму- фотоапарат має багато можливостей з налаштування діафрагми, витримки, ISO. Є як повністю ручний режим налаштування, так і полу автоматичні та автоматичні. Окремо є група з творчих режимів: мініатюра, виділення одного кольору, зміна кольору на інший, “риб’яче око” й інші, інші, інші.
Декілька фото у творчому режимі зроблених просто зараз, додаю їх для прикладу.

Canon PowerShot SX40 HS — фотоапарат, який бажає кожен співробітник СБУ
Фото у режимі вибору фокуса на одному кольорі (в цьому випадку — зеленому)

 

Canon PowerShot SX40 HS — фотоапарат, який бажає кожен співробітник СБУ
Фото в режимі заміни одного кольору на інший (в цьому випадку зеленого на червоний)

 

Canon PowerShot SX40 HS — фотоапарат, який бажає кожен співробітник СБУ
Фото в режимі мініатюри

Скажу відверто, у 2013 році в невеликому містечку чоловік з таким фотоапаратом привертав увагу. Тому прийшлось зробити декілька фотосесій для знайомих подруг. На жаль, зараз для цього потрібні дорожчі моделі. 🙂

Детальний перелік технічних даних писати не буду, їх легко знайти в інтернеті, тому, враховуючи, що це не огляд новинки, а огляд вражень від користування, то нижче просто трохи про основні технічні особливості.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Діапазон фокусних відстаней від ультраширококутного (24 мм) до телефото (840 мм).
Оптичний стабілізатор зображення оснащено технологію Intelligent IS, яка визначає тип сцени та застосовує один з сімох режимів стабілізації зображення.

Має 12,1-мегапіксельний СМОЅ-датчик і процесор DIGIC 5. Є вже більш сучасні технології в цьому напрямку. Але іноді покращення майже не помітне для ока, а вартість цих сучасних фотоапаратів вище в 3-7 разів порівняно з Canon PowerShot SX40 HS.

Можна знімати фото з найвищою якістю і швидкістю до 2,4 фото в секунду або з меншою якістю, але швидкістю до 10,3 кадра в секунду.

Хоч я відео на нього майже не знімав, але є можливість відеознімання зі сповільненим рухом, що забезпечує запис відео зі швидкістю 240 кадрів в секунду (QVGA) або 120 кадрів в секунду (VGA).

Також фотоапарат легко поєднується з іншими відео і фото аксесуарами: дистанційними фотоспалахами, телевізорами, пультами дистанційного керування, фільтрами тощо.
Ще одним невеличким плюсом можна означити наявність вбудованого спалаху, який легко відкривається і закривається.

Особисто від себе можу дуже похвалити за зручність поворотний екран фотоапарата. Він легко повертається в просторі, в результаті чого фото- і відеозйомку можна робити практично під будь-яким кутом.

Та й взагалі сам фотоапарат компактний для такого класу фотоапаратів, дуже зручно лежить в руці, розташування кнопок і інших засобів керування інтуїтивно зрозуміле. Меню також добре структуровано.

В мене був період, коли потрібні були кошти і я виставив свій фотоапарат Canon PowerShot SX40 HS на продаж (фото самого фотоапарата, що нижче, зроблені саме тоді).

Canon PowerShot SX40 HS — фотоапарат, який бажає кожен співробітник СБУ Canon PowerShot SX40 HS — фотоапарат, який бажає кожен співробітник СБУ

Було сумно і не дуже хотілось цього робити. На щастя, я якось викрутився у той момент і фотоапарат досі у мене. Адже іноді можливості сучасних мобільних телефонів недостатні для поставлених задач.

Наприклад, сучасним телефоном неможливо споглядати за симпатичною сусідкою у домі навпроти, ха-ха!.. Хоч я так не робив ніколи зі своїм фотоапаратом Canon PowerShot SX40 HS… можливо просто тому, що навпроти мого дому немає симпатичних сусідок. 🙁

Варто зазначити, що за 10 років помірного користування не було якихось зламів у фотоапараті, а рідна батарея добре тримає заряд і досі, що свідчить про справді якісну збірку. До речі, забув раніше сказати, що збірка зразка мого фотоапарата зроблена в Японії. Тож недаремно кажуть про якість японських товарів.

Як висновок всього огляду можу сказати, що фотоапарат Canon PowerShot SX40 HS – це зразковий фотоапарат у класі суперзумів, який частково актуальний навіть через 10 років після свого випуску та помірного користування. Аналогічні сучасні моделі при деяких покращених технічних показниках коштують в рази, а то й на порядок більше.

Чи купляти його зараз, коли є все ж більш сучасні моделі, важко сказати. Це особистий вибір кожного, враховуючи задачі й наявний бюджет.

Але для мене ця модель стала справжнім “технологічним другом” з яким приємно мати справу і на якого можна покластися.

Виграй ігровий ПК від
Canon PowerShot SX40 HS — фотоапарат, який бажає кожен співробітник СБУ

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: