Дописи 30.06.2023 о 13:22 comment views icon

Мій найкращий друг — мікрофон sE electronics X1S

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/ava-1-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/ava-1-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/ava-1-150x150.jpg

primopower

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ПК від
Мій найкращий друг — мікрофон sE electronics X1S

Всім привіт! Я розповім вам про свого кращого друга. Його звуть sE electronics X1 S.

Мій найкращий друг — мікрофон sE electronics X1S 

Почнемо зі знайомства, а точніше з його технічних характеристик:

  • Тип: Конденсаторний студійний мікрофон
  • Діаграма спрямованості: кардіоїда
  • Частотний діапазон: 20 Гц – 20 кГц
  • Чутливість: 30 мВ/Па (-30.5 dBV)
  • 25 мм розмір мембрани капсуля.
  • SPL до 140 дБ з вимкненим атенюатором.
  • Рівень шуму (еквівалентний) 9 dBA.
  • Сигнал до шуму 85 дБ
  • Low-Cut фільтра: частоти зрізу 80 та 160 Гц
  • Імпеданс електричний 125 Ом
  • Фантомне живлення 48 В
  • Габарити 169×58 мм
  • Вага 440 грамів

Компанія sE Electronics хоч і на ринку відносно недавно з 2000 року, але хлопці стали брендом номер один у Великій Британії. Це бренд, що швидко розвивається в Європі, який з кожним продуктом завойовує все більше довіри у музикантів. За свою невелику історію бренд встиг отримати нагороду «Мікрофон року».

sE Electronics Х1 S – вдосконалена версія популярного конденсаторного мікрофона X1, запущеного у виробництво у 2010 році. Оновлена ​​модель може похвалитися вищою якістю конструкції, а шляхом оптимізації електроніки виробнику вдалося розширити динамічний діапазон, покращити чутливість та значно знизити рівень власних шумів мікрофона, залишившись такою ж доступною, як і оригінальна модель.”

Цей мікрофон має один капсуль, виготовлений вручну, ретельно розроблений та налаштований спеціалістами sE. Право зробити капсуль мають лише кваліфіковані співробітники (мінімум 18 місяців підготовки). Так само виробництво проходить під наочним наглядом майстра, у якого має бути 30 років досвіду в цій нелегкій справі. Тому в результаті виходить продукт, налаштований як найкращі у світі інструменти, і справді здатний їх записувати.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Оригінальна модель sE X1 була з низьким рівнем шумів, але електроніка sE X1 S вийшла на зовсім новий рівень, зробивши його одним із найбезумніших мікрофонів у своєму класі. Його електронна начинка дозволяє покращити чутливість, значно збільшити динамічний діапазон (до 160 дБ!) та знизити рівень шуму.

Мікрофон sE X1 S має перемикачі -10 дБ та -20 дБ, що забезпечують розширений динамічний діапазон, дозволяючи використовувати різні програми та навіть найгучніші інструменти, такі як надважкі електрогітари, духові інструменти та барабани.

sE X1 S має два перемикаючись фільтри низьких частот (80 Гц або 160 Гц), які допомагають усунути низькочастотний шум, а також допомагають компенсувати надмірний бас (ефект близькості) при близькому розташуванні мікрофона.

Це мікрофон «початкового» рівня, але на відміну від недорогих корпусів конкурентів, суцільнометалевий корпус sE X1 S забезпечує ефективне придушення будь-яких електричних перешкод та шумів, а високоякісна обробка забезпечує відмінний зовнішній вигляд на довгі роки. sE X1 S має позолочений роз’єм XLR, який забезпечує безвідмовний, надійний зв’язок сигналу протягом багатьох років.

У цього мікрофона є 3 варіанти комплектації:

1. sE Electronics X1 S Studio Bundle (239 € ≈ 9 652,66 грн). У цій варіації комплектації є:

  • Мікрофон sE X1 S.
  • Мікрофонна панель sE RF-X.
  • Антивібраційне кріплення (тримач типу павук)
  • Знімний попфільтр
  • Мікрофонний кабель із роз’ємами XLR-XLR (довжина 3 метри).

2.  sE Electronics X1 S Vocal Pack (166 € ≈ 6 703,56 грн)

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація
  • Мікрофон sE X1 S.
  • Антивібраційне кріплення (тримач типу павук)
  • Знімний попфільтр
  • Мікрофонний кабель із роз’ємами XLR-XLR (довжина 3 метри).

3.  sE Electronics X1 S

  • Мікрофон sE X1 S.
  • Мікрофонний кабель із роз’ємами XLR-XLR (довжина 3 метри).

Діаграма спрямованості:Мій найкращий друг — мікрофон sE electronics X1S

Амплітудно-частотна характеристика:Мій найкращий друг — мікрофон sE electronics X1S

Я особисто маю другий варіант «sE Electronics X1 S Vocal Pack». Я вибрав саме цей варіант, тому що в мене вже був акустичний екран. Ціни перекладав німецькі, тому що я купив його в Німеччині. В Україні ціни вищі.

Мій досвід використання

Мікрофон купив 24 серпня 2022 року. З того часу він мене не підвів. Купував у магазині MUSIC STORE. Купив я його у самому магазині, у місті Кельн. Магазин справив на мене гарне враження, всі співробітники одягнені красиво, так само відповідають на запитання по суті, без зайвої води. Сам магазин має 3 поверхи, тому знайти сам мікрофон виявилося не таким простим завданням.

Фото с места покупкиФото коробки з місця покупки

У магазині я перевірив, що всередині самої коробки, щоб переконатися в хорошій якості даного продукту. Було шкода знімати плівку, але за нею криється найцікавіше.

Вдома я розпакував мікрофон, мікрофон досить важкий за відчуттями був (440 грамів вага мікрофона). Запах від мікрофона виходив хороший, не було відчуття, що це не якісний товар (на жаль, фото чи відео з розпакування мікрофона не маю, тому вставлю з інтернету).

Мій найкращий друг — мікрофон sE electronics X1S

На жаль, але я також не маю фото кожного компоненту з коробки в не зібраному стані, тому вставлю ще одне фото з інтернету.Мій найкращий друг — мікрофон sE electronics X1SУ зібраному стані це все виглядало так:Собранное состояние

Мікрофон я використовую у зв’язку зі звуковим інтерфейсом Behringer U-Phoria UMC 204 HD. Звукова карта теж початкового рівня, звук мене влаштовує, але планую перейти на покращений інтерфейс.

Мікрофон мене не підводив жодного разу. У мене не підготовлене акустичне приміщення, тому мікрофон ловить усі якісь найменші шарудіння або цокання годинника в сусідній кімнаті. Тому доводиться зачиняти всі двері, щоби не було ніяких зайвих звуків.

Тест звуку не бачу сенсу сюди заливати, оскільки я не маю хорошого акустично підготовленого приміщення. Якщо комусь цікаво послухати, ось тест з офіційного сайту виробника.

Кріплення павук гарне, чудово справляється зі своїм завданням. Вібрація відсутня, мікрофон тримається упевнено. Поп фільтр також справляється впевнено зі своїм завданням. Єдиний його мінус це те, що його не можна “особливо” регулювати. Чому особливо?, тому що його можна регулювати вгору і вниз, але цього, на жаль, недостатньо. Хотілося б, щоб можна було його ставити під кутами та з різних боків. Але якщо загалом, то поп фільтр повторюся впевнено справляється зі своїм завданням. Вибухові “Б“, “П” успішно відсікаються ним.

Кабель дійсно хороший, мені 3 метри довжини вистачає з головою. Також порадувало в коробці наявність стікера «sE». Він у мене красується на моїй PS5.фото стикера

Висновок

На цей мікрофон я записав близько 15 треків. Всі звукоінженери сказали, що звук хороший. Мене самого радує якість запису звуку. Вважаю, що співвідношення «ціна якість» чудова. sE Electronics X1 S має найнижчий рівень шуму серед конкурентів. Я вважаю, що це успішне продовження лінійки мікрофонів X1.

Виграй ігровий ПК від
Мій найкращий друг — мікрофон sE electronics X1S

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: