Дописи 24.09.2023 о 14:30 comment views icon

Ноутбук, який витримав зміну трьох професій, екстремально вологий клімат Шрі Ланки та нахабних одеських котів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/IMG_8630-1-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/IMG_8630-1-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/IMG_8630-1-150x150.jpg

liliia_sz

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ноутбук від?

2020 рік ознаменувався глобальним перезавантаженням уявлення людства про віддалений формат роботи. Тож більшість працюючого населення отримали змогу відчути магію цього загадкового слова: “ремоут”. Не всі компанії мали змогу забезпечити ноутбуками своїх співробітників і багатьом довелось реанімувати свої домашні девайси.

Маленький та безпорадний нетбук Lenovo IdeaPad S110 2013 року випуску негайно потребував технічної заміни. Він 6 років гідно тримався в статусі надійного помічника та навіть витримав написання не однієї дипломної та курсової роботи (хто чим не грішив в студентські роки). Згодом ще 3 роки активної трансляції “Гри Престолів”. І як він тільки пережив цей епічний фінал.

Зберігаю вдома як раритет

Враховуючи такий вражаючий досвід симбіозу техніки та людини, питання щодо виробника наступного ноуту не виникало.

Lenovo IdeaPad S340-14API – герой моєї історії. Витончений корпус, елегантний колір Grey, прекрасна передача кольору (ну знову мій внутрішній гуманітарій відчайдушно прагне описати візуальну складову). Але про все по черзі.

На момент придбання цього красеня я працювала фінансовим менеджером групи компаній. Тож його шлях почався з хардкорної роботи з купою банкінгів, таблиць та документів. Ми чудово ладнали, проте, початок епідемії посіяв певного роду сум’яття в світлих головах українців. Більшість замислились про зміну професії.

Мою увагу привернув напрямок UI UX Дизайну. Сумніви були лише з приводу функціональності та відповідності технічних характеристик мого ноута тому софту з яким я хотіла працювати (Adobe After Effect, Photoshop, Illustrator, Premiere Pro).

Онлайн-курс "Ціноутворення для виробників та ритейлу" від Laba.
Масштабуйте бізнес, незалежно від конкурентів, завдяки оптимізації стратегії ціноутворення.Досвід та фідбек від Senior Product Manager Pricing Platform у Zalando.
Детальніше про курс

4х ядерний процесор AMD Ryzen 5 3500U дав змогу робити рендер відео з надзвичайною швидкістю (залежно від складності відео час рендеру складав від 2х до 20ти хвилин) А опція збільшення тактової частоти з базового значення 2,1 ГГц до 3,7 ГГц дозволила одночасно запускати декілька програм, редагувати тексти, спілкуватись в месенджерах та відкривати мільйон вкладок в браузері (я ж не одна така?).

8 ГБ оперативної пам’яті прийняли виклик на мої численні експерименти в Adobe After Effect та Figma, забезпечивши збереження всього необхідного на швидкісному NVMe – накопичувачі об’ємом 512Гб.

Здавалось би, після всіх переваг Lenovo, вже нічим не здивувати. І тут, з’являється чергова нагода провести тест — драйв.

Січень 2022 року. Експериментальний релокейт до Шрі Ланки. Місяць до початку війни

Поступово мій фокус зміщується на моушн дизайн — додаткове навантаження на процесор і відеокарту. Ноут тягне, хоч і дає зрозуміти що я садистка. До всього додається надмірно вологий клімат Азії, де рівень вологості близько 80% – 85%. Але як виявилось згодом, ноути Lenovo тестують при рівні вологості 90%, тож можна не боятись окислення контактів та виходу техніки з ладу.

вайб ремоуту з будь - якої точки світу
Спеціальне покриття попереджує появу відблисків на екрані: привіт, монтаж роликів біля басейну і в кафе.

Приємним здивуванням була і стійкість батареї в умовах постійних блекаутів на Шрі Ланці (от вже не пощастило опинитись там у розпал державного перевороту):
– 5 годин безперервної роботи у Figma;
– 4 години безперервної роботи у After Effect (враховуючи рендер);
– перегляд (3х)! фільмів;
– 3 стендапа по годині;
– 4 години підбору референсів на Behance.

10 000 км і мій залізний тіммейт в Одесі.

Онлайн-курс "Ціноутворення для виробників та ритейлу" від Laba.
Масштабуйте бізнес, незалежно від конкурентів, завдяки оптимізації стратегії ціноутворення.Досвід та фідбек від Senior Product Manager Pricing Platform у Zalando.
Детальніше про курс

Знову блекаути, знову пошук роботи. Через декілька місяців я приймаю офер в одеську ІТ компанію, де допомагаю налагодити фінансовий менеджмент та побудувати фінансову модель бізнесу (дизайн стає творчим хоббі та класним способом відпочити від рутинної роботи).

Ноут досі достойно справляється з усіма процесами та навантаженнями і тримає заряд. Одна проблема — опиняючись десь на вулиці чи в кафе, до нього безупинно тягнуться всі одеські котики в радіусі 100 метрів. Хоч чи проблема це? Як вишенька на торті декілька фото цих місцевих пухнастих розбійників.

 

Хм, тут є щось смачненьке?

 

Так би й лежав би на цій холодненькій подушечці!

 

рудий кіт з ноутбуком
Треба на смак скуштувати…

 

Це миша в тебе в руці? дай — но швидше сюди!

 

Тож мій рекомендасьйон : обирайте Lenovo як функціональний, бюджетний та надійний девайс.
Про недоліки не розповім. Бо їх нема 🙂

Пройшовши певні випробування, техніка стає частиною нашого життя, і досить непогано допомагає нам вирішувати більшість буденних задач. Найголовніше, щоб ми не забували — техніка ніколи не повинна замінювати час, який можна провести насолоджуючись життям. На самоті, або з найближчими <3

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ноутбук від?

Нові моделі ігрових ноутбуків MSI на базі RTX 40** серії з підтримкою DLSS 3.0 – для найвибагливіших геймерів. Ноутбуки серії Prestige та Modern – потужні помічники в роботі, навчанні та повсякденному користуванні.
Один з цих ігрових монстрів – MSI Crosshair C12V ти можеш виграти вже зараз, взявши участь в нашому конкурсі.
Бонус для читачів ITC.ua: знижка 5% у MOYO на будь-який ноутбук MSI за промокодом ITCMOYOITC.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: