Дописи 10.10.2023 о 19:59 comment views icon

Огляд серій Асоки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg

VladisLove

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Взагалі я планував так, що після кожної серії цей допис доповнювався. Щоб не виглядав як звичайний вигляд оглядів/рецензій. Але так явно не буде, потрібне якесь інше технічне рішення. Огляд від ITC все одно буде 🙂

Та після 5 серії зрозумів, що потрібно трохи додавати якісь особливості. Типу, кіногріхів чи своїх дурних питань до сюжету, сутичок тощо. Тому відбудеться своєрідне тренування для мене.

Спойлери — скоріше так, чим ні. Краще спочатку подивиться серії самостійно, зробіть свою думку. А спойлери я постараюсь трохи сховати чи відкрито збрехати.

1 серія. Master and Apprentice

Серія-вступ. Асока шукає «9 елемент», Врен бунтує, вороги роблять невідомо що. Але саме цікаве інше — хто здав місцезнаходження артефакту? Про те, що його викрали у Асоки знало лише 3. Ставлю на робота Хʼюянг 🙂

Перші питання:

  • Капітан корабля, до якого прилетів Сколл знав, що то не Джедаї. Так чому їх прийняв на борт? Розстріляв корабель Сколла і все. Серіал би закінчився 🙂
  • Навіщо запускати ядерні вибухи роботам, коли потрібно, щоб артефакт був цілий?
  • Бій на зоряних мечах в кінці серії дуже повільний. Навіть видно, як Врен зупинилася на кілька секунд для свого поранення. А Хаті (українка, до речі) ні щоб повністю її розрубити навпіл, лише зробила «дірочку» на 1 серію. Коротко: халтура.
  • Як Врен зібралася визначити галактику, куди потрібно летіти за Езрою? Неправильна відповідь, якщо подумали про введення та пошук даних в компʼютері чи на ноутбуці MSI з конкурсу. Правильно, це дивлячись в Бінокль на галактики 😀

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Звичайна вступна серія. Показують головних героїв. Халтурна битва на світлових мечах в кінці серії. Трохи дурні моменти, чисто винні сценаристи.

2 серія. Toil and Trouble

Карту вкрали, але є рух вперед в сюжетному план: читають прошивку робота, летять на місце збору двигуна, показують лікаря з доктора House, бізнес конфлікти не турбують, Асока бере Врен як ученицю.

Я можливо помиляюся, але під час Війни Клонів Асока не була більш життєрадісною? Доросла версія такою не відчувається.

Питання:

  • Якщо дроїд перегрівається, то чому його голову в умовний азот не кинули?
  • Асока вміє контролювати мечі віддалено за допомогою сили (перша серія, момент з дірою-входом в древній храм), то чому не кинула хоча б 1 меч для пошкодження двигуна? Або використати Силу для затримки корабля лиходіїв?

Ще поки нормально. Хоча у нас не прості люди, а Джедаї/Ситхи. А вони можуть використовувати Силу, але чомусь про це забувають у потрібні моменти.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

3 серія. Time to Fly

Нормальна серія. Поганці туплять, в кабінетах «свої» зрадники, Асока наче відбиває мечем снаряди в космосі (а це щось нове для SW?). Хоча, про фізику в космосі поганці забули.

Питання до поганців:

  • А поки ставите двигун, не можете завантажити карту куди вам летіти? До цього повернемося в наступній серії.
  • Емм, в космосі можна зупинити корабель. Асока так зробила і почала відбивати снаряди. Питання: а свої кораблі зупинити і почати розстрілювати корабель Асоки з безпечної відстані не можна було?

Асока в космічному костюмі. Як казали в аніме Grand Blue – Asoka, Nice Body.

4 серія. Fallen Jedi

Хмм, а ця серія сильно просіла бо бойовій системі. Ну так мені здалося. Я б навіть сказав, що на Асоку накинули сценарний дебафф – вона забула, що у неї є другий меч!

Також додалися дурниці – бій 2 vs 2. В одному з «раундів», Асока перемогла. І ні щоб допомогти Врен і закінчити бій за 10-15 сек – Асока пішла забирати карту.

Звісно, Врен винна, але у Асоки є своя голова – кинути свій меч у ворога за допомогою Сили, і поки той відбиває його, Врен рубить йому голову. І побігли далі вдвох.

Битва між Асокой та Сколлом (що в трейлерах) – Асока знову тупить. Чому?У неї 2 меча!!! та для вимкнення підрахунку координат до Трауна потрібно лише 2 можливі речі:

  • Знищити Шар за допомогою світлового меча – так, зробити важко;
  • За допомогою Сили штовхнути/притягнули шар від/до себе. Процес передачі закінчиться. А якщо повезе – в море кинути. І нехай шукають.
  • Можна ще знищити постамент, але це не факт що б допомогло.

Більше бої зі світловими мечами – це добре. На Асоку дебаф наклали – що погано.

На офіційному каналі немає трейлера до 4 серії. Прикольно.

5 серія. Shadow Warrior

Серія ні про що. Дуже затягнута. Я вже бачив на YouTube вирізку на 9 хв, яка показує все що потрібно.

Асока не вмирає. Хто б сумнівався. Зустрічає на тому світі КОГОСЬ знайомого фанатам SW. Кілька бійок, ще Асока в “різних вбраннях”, ще бійка. І розмови ні про що.

І тут відчувається проблема бійок на зоряних мечах в попередніх серіях – вони були досить повільні. А тут виходить ХТОСЬ і починає крутити «сальто» мечем в рази швидше!

Найгірша серія в сюжетному плані. Дуже сильно затягнута серія. Можна було і в 20 хв вмістити. Та «HE IS BACK!» Хоча і не надовго.

6 серія. Far, Far Away

Траун повертається. Але я вже бачу, що його зробили слабкішим в розумовому плані. Йому дали відкриті чіт коди у вигляді Сестер, але приготувань для швидкого переміщення назад «до рідної хати» немає. Чи у Сестер багато одягу? 😉

Якщо хтось не знає, то його основною силою є одна річ – він знає сценарій. Він сам є Сестрою, тільки без Сили 🙂 Так, сценарій знає не повністю. Але цього достатньо для головної болі у героїв та їх поразок.

Я прочитав 2 книги з ним. Так що знаю, що кажу. Він не є чистим злом, чи підтримує Ситхів. Силою не володіє. Його Сила – це мозок та використання інформації для своєї перемоги. У нього така робота, як Гранд Адмірала Імперії.

Питання:

  • Чому Траун так і не завантажив все необхідне на свій крейсер наперед? Сестри повинні буди йому сказати, коли за ними прилетять;
  • Навіщо було відправляти Сколла за Врен? Типу, щоб він вбив її та Езру. Але як Врен та Езра вибрались з планети, до якої нічого не літає? Ще й без корабля?
  • Єдиною можливістю для спасіння Врен, Езри (якщо знайдуть), Асоки – тишком нишком потрапити на крейсер Трауна під час його «телепортування».

Траун повернувся, але зробили дурнішим. Надіюсь, він буде з нами надовго. Бо нових ворогів для Республіки немає у Діснея.

7 серія. Dreams and Madness

Динамічна серія. Бої в космосі, на землі, на зоряних мечах, перестрілки, використання Сили.

Хоча є кілька питань:

  • Звідки у Трауна стільки мін???
  • Знову повторилася ситуація з розділенням Вчителя та Учня – Сколл вирішив почекати, поки Хаті буде буде битися. Вдвох напали би, швидше би закінчили;
  • До Трауна: А навіщо було шукати Асоку в космосі, якщо їм потрібно як можна швидше змитися з планети? Вона би там шукала Врен, а самі би відчалювали і тягнули час. Нагадую: у Трауна є «телепорт», а у наших героїв його немає.
  • Штурмовикам забули дати гранати. Стріляти так і не навчилися за роки перебування невідомо де.

Добра динамічна серія. Але зробили Трауна тупим. Знову. Хоча, може у Трауна такий план…..

8 серія. The Jedi, the Witch, and the Warlord

Емм, дивне відчуття. Наче і все добре. Але втрата одного важливого персонажа Трауном… і зомбі… Точніше не так – сценаристи “дивні”.

У цій серії є 2 питання:

  • Хто посадив тих “довбодятлів” за артилерію Зоряного Руйнівника??? Жоден не влучив в Асоку. Реакція Трауна безцінна;
  • А не можна було відразу зруйнувати той древній замок? Наприклад, коли Асока бігла до нього через арт-обстріл. Не втратили би жодної людини. Увага: корабель може левітувати і вище!

Висновок за сезон – найміть нормальних сценаристів! Чи письменників. Того ж Дрю Карпішина чи Тімоті Зана (він і вигадав Гранд Адмірала Трауна; аж 9 книг), які вже писали лор до Star Wars.

Чекаємо наступний сезон. Чи ні?

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: