Дописи 05.07.2023 о 00:29 comment views icon

Особистий досвід: портативний монітор ZEUSLAP P16K — чергова «цяцька» чи надійний партнер мобільної робочої станції?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/AVE_2296_Square-150x150.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/AVE_2296_Square-150x150.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/AVE_2296_Square-150x150.png

Максим Арсенюк

Compositing Artist, Freelance, Член ради авторів ITC

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ПК від
Особистий досвід: портативний монітор ZEUSLAP P16K — чергова «цяцька» чи надійний партнер мобільної робочої станції?

Сучасний світ спонукає нас до гнучкості та мобільності. Сьогодні я розповім вам про можливість організації комфортного робочого простору у будь-якому місці за допомогою портативного монітора ZEUSLAP P16K.

Цей гаджет для мене став обов’язковим «аксесуаром» при роботі з ноутбуком що приємно дивує вартістю та характеристиками.

Пакування та комплектація

Монітор надходить одразу з чохлом-підставкою у брендованій коробці з повітряною захисною упаковкою. Крім того, в комплекті є 2 кабелі Type-C – Type-C та кабель HDMI – mini HDMI, що дозволить вам підключити монітор до різних пристроїв. Також, ви отримаєте блок живлення PD30W та комплект шурупів для кріплення монітора до кронштейну за стандартом VESA.

Дизайн і зовнішній вигляд

ZEUSLAP P16K – це справжній красень серед портативних моніторів. Корпус виготовлений з тонкого алюмінієвого сплаву. Завдяки компактним розмірам 355х232х10 мм та вазі у 1150 г, цей монітор легко поміщається в рюкзак або портфель. Щодо розташування кнопок і роз’ємів, з лівого боку ви знайдете кнопку живлення та джойстик для швидкого та зручного налаштування параметрів монітора. А з правого боку ви знайдете два роз’єми USB Type-C та mini HDMI, що забезпечать можливість підключення до різних пристроїв.

Також оснащений динаміками, розташованими по обидва боки монітора. Якщо ми порівняємо їх з якістю звуку, яку могла б надати консервна банка, то вона вийде переможцем без жодного сумніву. Хоча звук не вражає якістю, але можна відзначити, що максимальна гучність на досить низькому рівні, що дещо полегшує ситуацію. Звукове представлення ZEUSLAP P16K можна розглядати як додаткову можливість для прослуховування контенту, але якщо вам потрібен якісний звук, рекомендується використовувати зовнішні динаміки або навушники.

Окремо хочу відзначити стандарт кріплення VESA 75х75 мм типовий розмір дозволить приєднати його до більшості настільних кріплень та кронштейнів. Є досить цікаві варіанти саме під портативні монітори, хоча і якісна підставка для планшету його чудово тримає.

Дисплей і якість зображення

Основною перевагою ZEUSLAP P16K є його дисплей. Ця модель має IPS-матрицю з матовим покриттям та роздільною здатністю QHD 2560*1600 при співвідношенні сторін 16:10. Завдяки підтримці підключення через порт thunderbolt type c з частотою оновлення 144 Гц та HDMI з частотою оновлення 120 Гц, отримуємо швидку реакцію та плавний перехід між кадрами. Час реакції матриці 3 мс,   яскравість дисплея становить 500 ніт, а контрастність – 1200:1. Виробником заявлені охоплення колірного простору sRGB на 100%, NTSC на 76% та DCI-P3 на 79%.

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

Основні параметри:

  • Діагональ дисплея – 16 дюймів
  • Тип матриці – IPS
  • Покриття  екрана – матове
  • Максимальна роздільна здатність – 2560*1600 (16:10)
  • Час відгуку – 3 мс (BtW)
  • Частота зміни кадрів – 144 Гц (Thunderbolts Type C 3.1 Version)
  • Частота зміни кадрів – 120 Гц (HDMI-Compatible 2.0 Version)
  • Кути огляду – 178 градусів
  • Яскравість – 500 nits
  • Контраст дисплея – 1200:1
  • Глибина кольору – 8 біт + FRC
  • sRGB – 100%
  • NTSC – 76%
  • DCI-P3 – 79%
  • Підтримка HDR – HDR500
  • Габарити (ШхВхТ) – 355х232х10 мм
  • Настінне кріплення – VESA 75×75 мм
  • Вага – 1.150 кг

Під час тестування, зіставивши з максимальною яскравістю ноутбука Lenovo Legion 5 Pro, отримав майже однакові результати, а от мінімальні значення відрізнялися суттєво. Зауважу, що планував використовувати цей портативний монітор як додатковий, але задоволений якістю передачі кольору для відео редагування. Якщо придивитися уважніше, можна помітити незначний червоний відтінок у білому кольорі, але це питання нюансів і мало впливає на загальне враження.

Підключення та сумісність

ZEUSLAP P16K пропонує різні варіанти підключення завдяки роз’ємам Thunderbolt Type C та HDMI. Для власників ноутбуків, які мають порт Thunderbolt Type C, особливо приємною буде можливість підключити монітор безпосередньо до ноутбука без необхідності використання додаткового живлення. Крім ноутбуків, ZEUSLAP P16K також може бути підключений до деяких смартфонів, що підтримують відповідні виходи. Це відкриває нові можливості для розширення вашого робочого простору або переглядом контенту на більшому екрані. Також підтримує підключення до основних ігрових консолей – Nintendo Switch/PS4/PS5/Xbox One,

ZEUSLAP P16K підтримує різні режими використання, такі як дублювання, розширення та копіювання екранів у горизонтальному або вертикальному положенні. Це дозволяє вам вибрати оптимальну конфігурацію для вашої роботи або розваг. Наприклад, ви можете використовувати режим розширення, щоб розширити робочий простір та одночасно працювати з більшим обсягом інформації. Або ви можете вибрати режим дублювання, щоб відображати той самий вміст на моніторі P16K та основному дисплеї пристрої.

Досвід використання

ZEUSLAP P16K мій другий монітор цієї фірми. До цього 2 роки активно використовував старішу версію ZEUSLAP AP156. Основні сценарії – розширення робочого простору при роботі на ноутбуці у польових умовах або віддалене підключення до робочої станції. Вирішив оновити під екран ноутбука 16:10.

За 2 роки жодних нарікань до роботи старішої ZEUSLAP AP156 не виникало. АЛЕ! Помилково надіслали дорожчу версію (приємний момент) з сенсорним екраном та (неприємний момент) з доволі великою засвітленою зоною (на фото синього кольору), але виробник запевнив, що це через перепади температур при зберіганні/доставці та вона зникне. Дійсно, протягом місяця вона майже зникла. Залишилась маленька зона (на фото рожевого кольору) де, якщо докласти великих зусиль, можу щось побачити. Передати на фото не вийшло фізично.

Особистий досвід: портативний монітор ZEUSLAP P16K — чергова «цяцька» чи надійний партнер мобільної робочої станції?

У роботі – ані сенсорний екран не використовую, ні пляму не помічаю. Згадав про це підчас написання статті. При роботі від батареї, ноутбук втрачає приблизно 30% робочого часу при середньому рівні яскравості основного та додаткового монітора.

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

Вивчаючи відгуки серед покупців ZEUSLAP P16K, деінде бачив інформацію про битий піксель та геометрії корпусу. У моєму екземплярі матриця ідеальна, а от металевий корпус дійсно має «свою» геометрію. То ж разом з приємною ціною, маємо невеликий компроміс. Рекомендую ознайомитися з коментарями на сторінці товару, щоб сформувати власне враження.

Насправді мені важко чіплятися, враховуючи характеристики, ціну та альтернативи на ринку.

Вартість та доставка

Загалом, виробник спеціалізується на портативних моніторах, тому є широка лінійка варіантів, як за розміром, так і за характеристиками. Окрім сенсорних екранів є більш екстравагантні експерименти портативного монітора з клавіатурою та батареєю. На момент написання статті можу відмітити ZEUSLAP P16K (178$) та його молодшу версію ZEUSLAP Z16Lite (104$),  1920х1200р з трошки нижчими характеристиками.

Краще купувати у розпродажі (що відбуваються кожні 2 місяці). З усіма знижками та купонами є можливість придбати на 20-25% дешевше. ZEUSLAP P16K приблизно за 130$-140$ та ZEUSLAP Z16Lite приблизно за 80$.

Доставка моїх замовлень в обох випадках була трохи довше 2х тижнів на відділення Новою Пошти та Укрпошти.

Альтернативні варіанти

В середині інтернет-магазину аліекспрес, можу звернути вашу увагу на виробників Zeuslap та Uperfect.

Нажаль, альтернативні моделі представлені на українському ринку від відомих брендів суттєво поступаються за характеристиками та ціни стартують з 250$. Ось деякі з них:

Якщо не прив’язуватися до портативності, є варіанти стаціонарних моніторів з діагоналлю 24″-27” з бюджетом від 200$

Висновки:

Робота з ноутбуком, у порівнянні з ПК, забезпечує мобільність та гнучкість, але обмежує у продуктивності та комфорті робочої зони. Виробники усвідомлюють цю проблему і намагаються привабити клієнтів додатковими вбудованими моніторами, розробляють гнучкі та розсувні рішення. Однак, це суттєво підвищує вартість ноутбука.

Ця стаття присвячена альтернативному рішенню, яке дозволяє ефективно використовувати бюджет при покупці ноутбука. Спрямувати максимум коштів на виробничі потужності та за додаткові 5-10% від бюджету створіть зручну робочу станцію з двома моніторами, незалежно від місця перебування.

 

Виграй ігровий ПК від
Особистий досвід: портативний монітор ZEUSLAP P16K — чергова «цяцька» чи надійний партнер мобільної робочої станції?

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: