Дописи 29.05.2024 о 12:50 comment views icon

Два порти USB-C із заряджанням, як особливість корпоративних ноутбуків ASUS

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg

ASUS Business

Корпоративні ноутбуки. Рішення для компаній, SMB, освіти.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

ExpertBook B1 (B1502) з процесором Intel® Core™ i7
ExpertBook B1 (B1502) з процесором Intel® Core™ i7

Більше зазвичай означає краще, тож напевно два інтерфейси ліпше, аніж один. Попри цю вочевидь просту арифметику, ми спробуємо окреслити, у чому переваги 2х USB-C для комерційних мобільних ПК, що призначені для роботи поза межами офісів. Подальші приклади розглянемо на моделі початкового рівня ноутбуків ExpertBook, а саме ExpertBook B1 (B1502), що може бути в максимальній конфігурації з процесором Intel® Core™ i7-1255U :

Функції заряджання. Cкажете, це ж так очевидно, заряджання. Наразі в початковому сегменті ноутбуків і досі є нові пристрої зі своїм роз’ємом для заряджання, і без підтримки заряджання по Type C. Усі  ж ноутбуки для бізнесу ASUS ExpertBook позбулися пропрієтарного гнізда для зарядного пристрою й живляться через USB Type-C потужністю 65 Вт або більше. У разі втрати блоку живлення, знайти тимчасову заміну набагато простіше. В екстрених ситуаціях можуть стати у пригоді навіть зарядні пристрої від потужних смартфонів та павербанки. Ноутбуки серії BR, що призначені для освітньої галузі, чи наші хромбуки, також заряджаються від Type C, усі в лінійці без виключень, що не часто зустрічається у сегменті пристроїв початкового рівня.

Надійність. Трапляється усяке, тож у разі, коли один з посилених портів з ресурсом в 15 000 циклів під’єднання-роз’єднання вийде з ладу, інший перебере його функції, й ноутбук продовжить функціонувати. А отже його власник матиме змогу виконувати поставлені завдання.

Наскрізне заряджання. Також завдяки подвійним портам USB-C можливе наскрізне заряджання, коли ноутбук живиться від мережі, а, смартфон, для прикладу, заряджається від ноутбука. Коли доводиться носити пристрій увесь час із собою, це дозволяє трохи розвантажити сумку й брати із собою лише один зарядний пристрій замість декількох для живлення всіх сумісних гаджетів.

Зручність підключення. Два роз’єми USB-C з повною функціональністю, як-от швидкісна передача даних, зображення та заряджання, надають змогу використовувати пристрій більш персоналізовано завдяки різноманітним аксесуарам. Наприклад, відвести один порт для заряджання, інший — для картридера, зовнішнього дисплея тощо. Або ж під’єднати до хаба USB мишу, клавіатуру, зовнішній накопичувач, принтер тощо, й використовувати як імпровізовану док-станцію вдома чи в офісі.

До того ж, усі сучасні ноутбуки ASUS, хоч серії ExpertBook, BR, Chromebook чи інші мають повнорозмірний (тобто нормальний і звичайний) HDMI, та класичний USB Type A, один хоча б як мінімум. Не залежно від розміру, товщини чи ваги ноутбука. 

Наведені вище сценарії — це лише невеличка частка розмаїття сценаріїв застосування двох портів USB Type-C та можливість гнучкого використання ноутбука у корпоративному середовищі.

А який у вас роз’єм для живлення ноутбука?
Скільки портів Type-C, і чи можна через них виводити зображення та заряджати ноутбук?

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: