Дописи 06.12.2023 о 14:27 comment views icon

“Погнали в квадрат після школи. В мене ще й селітра залишилась” – топ-5 ігор, за якими я сумую

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/b840184243d5ad652db154980d1411da?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/b840184243d5ad652db154980d1411da?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

SL

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Монітор з часом відгуку 1 мс? Бездротові клава та миша? Відяха за оверпрайс? Розслабся! Сьогодні тобі знадобляться м’яч, крейда, палиця, селітра та інші дрібниці, часом небезпечні для здоров’я особистого та оточуючих. Бо тут сумують за іграми ті, кому, скажімо так, за 30. Поїхали!

1. КВАДРАТ

Ми грали на асфальтовому майданчику посеред двору. Один невдалий рух – та коліна або стегна фарбувалися у кривавий колір, потім вдома мати перефарбовувала в зелений. Один невдалий удар – та бабки на лавці неподалік починали кудахкати та погрожувати проколоти м’яч.

 2. СЕЛІТРА

Ми «видобували» її на напіврозваленому заводі хімреактивів неподалік. Потім у підвалах своїх багатоповерхівок сушили просочені нею газети. Ну а потім це «паливо» пакувалось або у фольгу, або у використані банки від дезодорантів і тп.

Ну і «полетіли». Літали ці «ракетки» дуже гарно та іноді в небезпечних напрямках. Якось перед обличчям автора пролетіла банка з-під дихлофосу, а знайомому пощастило значно менше: у кишенях шорт зайнялася газета з селітрою, результат – пів року операцій та відновлення.

Також серед «хімічних» розваг слід згадати карбід кальцію, сріблянку з магнієм та солідол (або дуже на нього схожу речовину), котрий «варили» в залізній банці з-під фарби на багатті, а на стадії кипіння плескали всередину воду, вогняний гриб на кшталт ядерного піднімався іноді на 2-3 поверхи. Головне було – вчасно відстрибнути.

Онлайн-курс повного дня Front-end developer від Mate academy.
Курс Front-end developer допоможе вам підготуватись до карʼєри в IT з нуля. На вас чекає багато практики та досвідчені ментори. .
Отримати знижку на курс

3. РОГАТКИ

Окрім того, що їх виготовлення було справжнім видом мистецтва, бо «по феншую» потрібні були саме жовта гума з футбольного м’ячу, шматочок шкіри (з м’ячу в принципі теж підходив) та дерев’яна частина правильної форми, існувало ще багато розваг з цією хлоп’ячою зброєю:

поцілити у голубів, горобців, жаб, пляшки (так, я про це зараз шкодую), ще одною веселою грою було побігати 2 командами між гаражів і постріляти грудками вологої землі один в одного. Іноді було відчутно боляче.

На зображенні рогатка, яку автор зробив якось у зрілому віці по власних «проектах» з дитинства.

4. ПЛЮВАЛЬНИЦІ З АНТЕННИХ ТРУБОК

Це зараз в вас IPTV, Т2 та супутник, а раніше усі знали, що є метрові та дециметрові антени. А ми знали, що вони встановлені на дахах багатоповерхівок. Потім їх там майже не залишилося, а ми отримали ще один вид зброї. Плювали, в основному, горобиною. Билися між собою, але іноді розважалися і стріляниною по перехожих з вентиляційного отвору підвалу багатоповерхівки.

Онлайн-курс повного дня Front-end developer від Mate academy.
Курс Front-end developer допоможе вам підготуватись до карʼєри в IT з нуля. На вас чекає багато практики та досвідчені ментори. .
Отримати знижку на курс

5. БАГАТО ІНШОГО

Ну а в цій категорії хай залишаться пекар, козаки-розбійники, гральні автомати у парку розваг (Морський бій, Снайпер, Магістраль і тд), приставки Rambo, Dendy, Sega та багато іншого, що робило наше дитинство щасливим.

Ну все, я закінчую, піду пограю в Contra Force, бо на вихідних треба на ринок картридж на Battletoads & Double Dragon міняти. Пишіть в коментарях свої олдскульні ігри.

Новорічні космознижки до -50% від Click.ua на широкий асортимент техніки - від стильних гаджетів до потужних геймерських комп'ютерів! 🎮📱
Забезпечте собі та близьким подарунки за вигідними цінами.
Акція триває з 2.12.2023 по 4.01.2024.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: