Дописи 18.07.2023 о 11:01 comment views icon

Vape — фігня чи ні? Огляд Lost Vape та VooPoo

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/08/Bezymyannyj-150x150.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/08/Bezymyannyj-150x150.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/08/Bezymyannyj-150x150.png

Ydri

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Якось я задумався про те, щоб зменшити шкоду від звички, а також трохи економити на отруті. Ця стаття буде корисною для тих, кого відвідували подібні думки

Варіантів переходу на альтернативні рішення було багато – це і приблуди до яких потрібно окремий бак, і приблуди з баками, і приблуди з технологією нагрівання тютюну. Я ж вирішив спочатку перевірити приблуди на рідинах, взяти стартовий набір, а потім думати.

Вибір припав на найбюджетніший варіант – Lost Vape UB Lite Pod Kit 1000 mAh

Vape — фігня чи ні? Огляд Lost Vape та VooPoo

У комплекті були — сам пристрій, бак до нього, зарядка usb, два випарники, і навіть мотузка з гумовим кільцем.

(мій чорного кольору, але фото я не зроблю, а то знов почнуть смердіти про якість фото  🙂  )

Vape — фігня чи ні? Огляд Lost Vape та VooPoo

  Рідину взяв двох видів — виробництва бариг, такий собі хенд мейд зі смаком шоколаду, а другий — баночка Fluffy Puff здається ківі. Зарядка тривала приблизно 1 годину (він був уже заряджений, але я заздалегідь кажу, скільки часу ця справа займає). Випарник використав той, що був на 1.0 Ом, залив рідину від Fluffy Puff, і — мені сподобалося. Насичення нікотином було добрим, аромат яскравим, палити звичайні цигарки не тягнуло.

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

  Так я побігав із цим пристроєм пів року, і навіть відчув, що легені пристойно очистилися, і навіть нежить зникла. Але економити вийшло тільки за умови купівлі хенд-мейд рідин. Здобувши якийсь досвід, я вирішив взяти щось більш пристойне, та й у тому девайсі бак всього на 2 мл, що дуже сильно дратувало постійним поповненням бака, та й батарея тримала лише пів дня. Вибір упав на відомий, на той час –

Voopoo Drag S Pod Mod Kit 

Vape — фігня чи ні? Огляд Lost Vape та VooPoo

 Це вже апарат з регулятором потужності, кольоровим екраном, баком на 4,5 мл і значно потужною батареєю. Комплектація не відрізнялася від попереднього пристрою – зарядка, випарники, пристрій.

Vape — фігня чи ні? Огляд Lost Vape та VooPoo

Також я перейшов на бюджетну рідину, яка виявилася навіть кращою за Fluffy Puff – це були Crazy Juice та американський Baloon. За ціною вони були плюс мінус однакові, по 200-280 грн за 60 мл.

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

Чесно кажучи, я не бачу причин у високій вартості подібних рідин, адже там лише чотири компоненти — харчовий гліцерин, харчовий пропіленгліколь, ароматизатор і нікотин. Як не намагайся, а зробити ці складові за ціною золота – не вийде… безмозкий маркетинг.

Що примітно – саме 60 мл у мене йшло за місяць, не більше, не менше, притому, що звичайних сигарет у мене йшла одна пачка на два дні. Але ціни на випарники…

Випарники – це взагалі окрема тема. Ось уявіть собі – випарник коштує 140 грн на lost vape, але 10 хвилин ходьби від одних бариг до нормальних продавців у три сторони й ось – ви його вже берете за 70 грн. Хоча якщо замовляти пакування по 10 шт від виробника, то там економія ще більша, але це я так — до речі.

Випарники на Lost Vape

Vape — фігня чи ні? Огляд Lost Vape та VooPoo

Випарники на VooPoo

Vape — фігня чи ні? Огляд Lost Vape та VooPoo

А ось випарники на VooPoo, навіть без урахування неосудності бариг, коштують вже дорожче на категорію, і вмирають вони швидше, що в результаті вимагає частіших покупок. На Lost Vape у мене виходив один випарник на тиждень, а на VooPoo – пів тижня. Буває, вони горять через брак, оскільки сітка виходить за межі вати і вона вату підпалює зверху, внаслідок чого курець вдихає сморід.

Тоді я вирішив взяти окремий бак під цигаркову затяжку. Це був ніфіга не бюджетний варіант від Innokin

Vape — фігня чи ні? Огляд Lost Vape та VooPooVape — фігня чи ні? Огляд Lost Vape та VooPoo

Ціна цієї фігні плюс перехідник коштували як сам VooPoo Drag S

 Суть проста — через додатковий офіційний перехідник (який потрібно докупити) встановлюється бак, в якому ви накручуєте дротик, встромляєте вату, заливаєте рідиною і все готово. Щоб ви розуміли ціну – метр кантала 2 грн, а вата… там бариги розгулялися на повну. Японська вата Ecco Cotton коштувала від 200 грн за нуль цілий хрін десятих грамів. Одне добре — вам цього пакета вистачить на пів року, а то й більше, і це попри те, що пакет розміром трохи більше за пачку цигарок.

п.н. я за гроші згадую саме для тих, хто думає, що почне економити перейшовши на альтернативу.

Висновки щодо пристроїв — обидва пристрої, а також бак-перехідник, справляються зі своїми завданнями на 100%. Для новачків – рекомендую. Єдиний мінус був виявлений у VooPoo – його “красива” накладка під руку була просто гумовою туфтою, яку роз’їло частим потрапляння рідини на неї.

Але…

…але далі почалося те, що я й передбачав. Очищені легені почали вимагати більше нікотину. З початку я просто брав пачку цигарок і кілька разів на день викурював по сигареті, попутно користуючись вейпом. Потім сигарет потрібно більше, більше і ще більше. Як результат — я знову на звичайних сигаретах, але зрідка використовую вейп, насолоджуючись смаком кавуна, кока-коли чи манго. І в цій ситуації не допомагає додавання більшої кількості нікотину до рідини —

тобто, вейп аж ніяк не є заміною сигарет – це маркетинг. Він може бути альтернативою в нечастих ситуаціях, як кальян…

У майбутньому планую взяти IQOS, або його бюджетний варіант від їхньої ж фірми Lil Solid. Але тут вже розмова тільки про більш щадний удар по здоров’ю, і про економію тут не йдеться, оскільки стіки стоять як звичайні сигарети. Ну і досвід людей, які користуються ними роками, говорять про те, що брати можна і навіть потрібно (якщо курець).

Висновок

Якщо зробити найпростіший і найгостріший висновок — не вигадуйте самі собі проблем і зайвих витрат грошей. Нехай експериментують інші, а ви навчаєтесь на їхньому досвіді.

А краще взагалі не курити… ну чи дочекатися канабісу в аптеках 😉

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: