Новини IT-бізнес 05.04.2024 о 10:30 comment views icon

Alphabet + HubSpot. Власник Google роздумує про придбання софтверної компанії вартістю у $35 млрд

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

HubSpot пропонує хмарне програмне забезпечення для автоматизації, онлайн-маркетингу і продажів

Як повідомляє Reuters, Alphabet проводить консультації з інвестиційними банкірами Morgan Stanley з приводу потенційного придбання HubSpot. Компанія, яка пропонує програмне забезпечення для онлайн-маркетингу, нині має ринкову вартість у $35 млрд. У 2023 році HubSpot мала $2,2 млрд доходу, а її акції зросли майже вдвічі.

Якщо Alphabet таки подасть заяву — це стане рідкісним прикладом укладання мегаугоди техногігантом на тлі посиленої регуляторної політики щодо сектору. Google вже знаходиться в центрі кількох антимонопольних справ, включно з судовим позовом від Міністерства юстиції, який звинувачує компанію у зловживанні домінуючим становищем в онлайн-пошуку, а також позовом щодо її інструментів цифрової реклами.

Акції HubSpot зросли на 9% після новини, опублікованої в четвер, а в Alphabet — впали на 0,5%.

«Регуляторні перешкоди можуть завадити схваленню, але грошові запаси в розмірі $111 млрд і великий вільний грошовий потік забезпечують Alphabet достатню потужність для масштабних злиттів і поглинань», — написав аналітик Bloomberg Intelligence Роберт Шиффман.

Придбання також може стати найбільшим в історії Alphabet. Попередня велика угода була укладена у 2011 році — придбання Motorola Mobility за $12,5 млрд (яку згодом перепродали Lenovo всього за $2, 9 млрд).

Раніше регулятори завадили Adobe купити Figma за $20 млрд через проблеми з конкуренцією, тож цікаво, як відреагують на намагання Alphabet. HubSpot стикається з досить сильною конкуренцією з боку Adobe і Salesforce, тож придбання навряд забезпечить Google монополію, хоча й спричинить деякий тиск на компанії.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

«Наразі HubSpot більше зосереджується на малому та середньому бізнесі, але підтримка Google може змінити це, кинувши виклик приблизно 40% частки ринку Salesforce у хмарній автоматизації продажів і обслуговування клієнтів», — написав Анураг Рана з Bloomberg Intelligence.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: