Новини Софт 19.04.2024 о 10:47 comment views icon

Apple вилучила Telegram, WhatsApp та Signal з App Store в Китаї на вимогу місцевої влади

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Apple видалила зі свого китайського магазину App Store деякі застосунки соціальних платформ. Це стало результатом наказу Пекіна закрити додаткові лазівки в давно існуючому Великому китайському файрволі.

Під ніж пустили месенджери Telegram, WhatsApp та Signal. Apple, яка постійно дотримується одного з найсуворіших у світі режимів інтернет-цензури, заявила, що Адміністрація кіберпростору Китаю видалила застосунки з міркувань національної безпеки.

Ці накази на видалення застосунків з’явилися після запуску програми очищення, розпочатої китайськими регуляторами у 2023 році. Планувалося, що ця програма  видалить багато неіснуючих або незареєстрованих застосунків із внутрішніх магазинів iOS та Android, у тому числі місцевих. У серпні минулого року Китай наказав усім розробникам мобільних застосунків пройти урядову реєстрацію до кінця березня або припинити роботу. Іншими словами, щоб продовжувати працювати в Китаї, розробники та їхні застосунки повинні відповідати новому режиму ліцензування.

«Це означатиме, що китайські споживачі в значній мірі обмежені лише китайськими програмами з невеликою кількістю міжнародних», — сказав Річ Бішоп, співзасновник і головний виконавчий директор консалтингової компанії AppInChina. «Це досить значна зміна, тому в певному сенсі вона ще більше відрізатиме китайських громадян від решти світу».

Китай роками забороняв використання іноземних платформ обміну повідомленнями та соціальних медіа, таких як WhatsApp. Ці та інші заборони в китайському сегменті мережі отримали назву Великий китайський файрвол. Це допомогло таким програмам, як WeChat від Tencent, домінувати у внутрішньому використанні. Хоча китайські користувачі все ще можуть використовувати VPN для перегляду іноземних медіа.

Дії Китаю з блокування американських сервісів відбуваються в той момент, коли уряд США вживає заходів щодо заборони TikTok від китайської компанії ByteDance. Американські політики також посилалися на проблеми національної безпеки, намагаючись змусити компанію продати TikTok некитайському власнику, інакше сервісу загрожує заборона на ринку США.

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс

Генеральний директор TikTok закликає користувачів у США «захищати свої конституційні права» (і платформу заразом)

Джерело: bloomberg


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: