Новини Софт 14.03.2024 о 08:00 comment views icon

Палата представників США заборонила TikTok, законопроєкт відправлений в Сенат

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

У середу, 13 березня, Палата представників Конгресу США підтримала законопроєкт про заборону TikTok у США. Нагадаємо, проєкт вимагає відділити відеосервіс від материнської китайської компанії ByteDance у термін 6 місяців, а якщо цього не відбудеться, TikTok буде заборонений на території країни.

За законопроєкт проголосували 352 конгресменів, проти висловилися 65. Після цього він відправляється у верхню палату, Сенат, де може очікувати якийсь час через більш термінові справи.. Президент Байден уже оголосив, що підпише законопроєкт, якщо той пройде Сенат і опиниться на його столі.

«Комуністичний Китай є найбільшим геополітичним ворогом Америки та використовує технології, щоб активно підривати економіку та безпеку Америки. Сьогоднішнє двопартійне голосування демонструє опозицію Конгресу спробам комуністичного Китаю шпигувати за американцями та маніпулювати ними, а також свідчить про нашу рішучість стримувати наших ворогів», — заявив після голосування спікер Майк Джонсон.

Проти законопроєкту проголосували 50 демократів та 15 республіканців. Серед них — відома прибічниця Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін, від штату Джорджія. Також спантеличив колег своїм голосуванням проти головний демократ у Комітеті з розвідки, представник Коннектикуту Джим Гаймс.

«Вони закривають газети, станції мовлення та соціальні медіаплатформи. Ми цього не робимо. Ми віримо, що наші громадяни будуть гідними своєї демократії. Ми не довіряємо нашому уряду вирішувати, яку інформацію вони можуть або не можуть бачити», — заявив Гаймс.

Голосування відбувалося на фоні протестів, які останніми днями тривали у США. Багато підприємців займаються бізнесом у TikTok, розміщують там рекламу і реалізують товари та послуги. Для декого це чи не єдине джерело доходу.

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

За крок до заборони TikTok у США: комітет підтримав законопроєкт, Байден підпише

Джерело: NBC News


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: