Новини Кіно 03.08.2023 о 11:31 comment views icon

«Барбі» Ґрети Ґервіґ став найкасовішим фільмом, знятим жінкою-режисером – загальні збори сягнули $811 млн

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

«Барбі» Ґрети Ґервіґ став найкасовішим фільмом, знятим жінкою-режисером – загальні збори сягнули $811 млн

Донедавна рекорд утримувала Петті Дженкінс з фільмом DC «Диво-жінка» 2017 року та загальною касою у $822,8 мільйона – однак фільм про ляльку Mattel наблизився до цієї суми вже за два тижні прокату і впевнено рухається до позначки в $1 млрд.

Ґрета Ґервіґ також стає рекордсменкою у дебютах фільмів жінок-режисерів – у перші вихідні «‎Барбі» принесла $337 млн. Раніше Ґервіґ працювала над драмами «Леді Берд» та «Маленькі жінки».

У романтичній комедії про Барбі головна героїня (Марґо Роббі) разом з Кеном (Раян Ґослінґ) подорожує у реальний світ, який кардинально змінює їхні погляди. Сама Роббі мала побоювання щодо фільму – сценарій їй здавався «‎надзвичайно сильним», однак вона переймалась, що студія не пропустить такий контент.

Утім фільм вийшов, перевищивши усі очікування. Нині в Warner Bros. заговорили про продовження і навіть цілий кіновсесвіт, хоча сама Ґервіґ сказала, що виклала усі свої думки в першому фільмі.

Mattel, до речі, планує випустити ще близько 14 фільмів про власні іграшки. 


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: