Новини Софт 11.10.2023 о 17:53 comment views icon

Cloudflare, Google й Amazon про найбільші в історії DDoS-атаки — що їх спричинило?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Остання атака на Google Cloud була в 7,5 раза потужнішою, ніж будь-яка раніше зареєстрована.

DDoS-атаки (розподілені атаки на відмову в обслуговуванні) — можуть бути одними з найменш складних типів кібератак, але завдають реальної шкоди. У серпні торік Google Cloud постраждала від найбільшої цифрової атаки в історії із 398 мільйонами запитів на секунду.

Щоб зрозуміти масштаб: атака була в 7,5 раза більшою за будь-яку раніше зареєстровану, а за дві хвилини Google Cloud отримала більше запитів, ніж Вікіпедія за весь вересень 2023 року. (Останній рекорд утримувала атака 2022 року, яка досягла «піка в 46 мільйонів запитів на секунду»).

Cloudflare тим часом відбила атаку зі швидкістю 201 мільйон запитів на секунду (що теж стало рекордом для сервісу), тоді як Amazon зафіксувала найменшу кількість запитів зі швидкістю 155 мільйонів за секунду. Microsoft не розголошує власні цифри.

За словами інтернет-гігантів, для запуску останніх DDoS-атак хакери використали вразливість нульового дня у протоколі HTTP/2, який прискорює завантаження сторінки, дозволяючи надсилати кілька одночасних запитів до вебсайту через одне з’єднання. Cloudflare пише, що атаки, очевидно, включали автоматизований цикл надсилання та негайного скасування «сотень тисяч» запитів до вебсайтів, які використовують HTTP/2, перевантажуючи сервери та переводячи їх в автономний режим.

Джерело: The Verge, Zdnet


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: