Новини Авто 21.06.2023 о 11:03 comment views icon

«‎Elon Mode». В електромобілях Tesla знайшли прихований режим Full Self-Driving без необхідності тримати руки на кермі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Схоже, для генерального директора Tesla Ілона Маска розробили власний секретний режим, який дозволяє використовувати Full Self-Driving без систем моніторингу водія.

Приховану функцію виявив анонімний хакер Tesla, відомий в інтернеті під ніком @greentheonly. Раніше він частенько «копався‎» у коді програмного забезпечення електромобілів і вже виявив, що Tesla може заблокувати використання сидінь з електроприводом або центральної камери в Model 3 до того, як її офіційно активовано.

Виявивши та ввімкнувши нову функцію програміст перевірив систему та поділився кадрами, зробленими під час спроби. Буквального напису «‎Elon Mode» на екрані не видно, але так називає режим сам хакер.

Виявилось, що під час використання розширеної системи допомоги водію Tesla Full Self-Driving (яка нині перебуває в бета-версії, але доступна кожному, хто заплатив за опцію до $15 000) у режимі Ілона, авто не вимагає від водія тримати руки на кермі або якимось іншим чином підтверджувати свою присутність.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Система часто вимагає від звичайних власників авто торкатися керма, щоб переконатися у їхній уважності, а самі водії скаржаться, що це відбувається надто часто. Крім того, автомобілі Tesla мають центральну внутрішню камеру (над дзеркалом заднього виду), яка спостерігає за напрямком погляду водія, щоб переконатися, що він дивиться на дорогу.

Однак для тесту в режимі Ілона Маска усі ці запобіжні заходи не застосовувались. The Verge пише, що на відео хакер їздить на ранній моделі X, яка, в принципі, може взагалі не мати внутрішньої камери.

У треді в Twitter @greentheonly пише, що система, як і раніше, випадково змінює смугу руху і в кінцевому підсумку їде повільно по шосе. Чи буде цей суперсекретний режим FSD доступний звичайним власникам, невідомо.

Раніше Маск пообіцяв надати місяць безплатного використання Full Self-Driving кожному власнику транспорту автовиробника в Північній Америці, коли система працюватиме «‎безпечно та суперплавно».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: