Новини Технології 26.04.2022 о 16:21 comment views icon

Фонд Ілона Маска Carbon Removal XPrize присудив 15 командам нагороду в $1 млн за технології вловлювання вуглекислого газу

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

15 команд з дев’яти країн отримали нагороду в $1 млн на етапі конкурсу XPrize Carbon Removal за інновації та масштабування рішень для боротьби зі зміною клімату. Абсолютні переможці отримають $80 млн. у 2025 році, а загальний фонд конкурсу – $100 млн.

Конкурс XPrize Carbon Removal заснували для пошуку шляхів видалення вуглецю та відновленням балансу вуглецевого циклу Землі. Конкурс, що фінансується Ілоном Маском та Musk Foundation, є найбільшим заохочувальним призом в історії. Переможці етапу представляють Австралію, Канаду, Францію, Ісландії, Кенію, Нідерланди, Філіппіни, Велику Британію та США. На відміну від попередніх призів, кожна команда, як і раніше, має право брати участь у змаганнях та виграти головний приз.

За задумом конкурсу, будь-яке рішення може мати місце, якщо воно дійсно працює, забезпечує чисті негативні викиди та надійно вловлює вуглекислий газ протягом не менше 100 років.

Процес подання заявок був надзвичайно складним: із 1133 команд обрали всього 287, які відповідають критеріям для присудження проміжних нагород. 70 експертів-рецензентів перевірили та оцінили пропозиції на предмет їх наукової обґрунтованості та відібрали 60 найкращих команд. Судді ретельно вивчили операційні плани, дані про продуктивність, аналіз життєвого циклу та оцінки витрат, щоб зрештою вибрати 15 найкращих команд, які отримають проміжну нагороду Milestone Awards у розмірі $1 млн.

«Рік ми вже бачимо позитивний вплив премії: сотні груп працюють над широким спектром перспективних рішень щодо видалення вуглецю. Не просто ідеї, а плани розробки та розгортання, а це саме те, що нам потрібне».

Марсіус Екставур, головний науковий співробітник та віцепрезидент з питань клімату та навколишнього середовища XPrize

З цього моменту всі результати обнуляються і відкривається реєстрація для будь-якої команди, зацікавленої в участі у змаганні. Реєстрація закривається 1 грудня 2023 року. Для отримання головного призу команди повинні продемонструвати робоче рішення в масштабі не менше 1000 тонн, що видаляються на рік, змоделювати свої витрати в масштабі 1 млн тонн на рік і показати шлях до досягнення масштабу гігатонн на рік у майбутньому. Переможця Гран-прі та друге місце будуть оголошені в День Землі 2025 року.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

SpaceX начинает программу по извлечению углекислого газа из атмосферы для последующего превращения в ракетное топливо

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: