Новини Технології 22.09.2022 о 13:06 comment views icon

Getty Images забороняє контент, створений штучним інтелектом — через проблеми з авторськими правами

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Не варто очікувати найближчим часом напливу стокових фото, створених генераторами штучного інтелекту. Глава Getty Images Крейг Пітерс заявив, що його компанія заборонила розміщувати у себе твори ШІ через спірні авторські права. За його словами, у використанні технології є невирішені проблеми з правами. Заборона допоможе клієнтам сервісу мінімізувати фінансові та репутаційні ризики.

Пітерс не згадав, чи стикався Getty Images з юридичними проблемами через контент, створений ШІ. Він зазначив, що кількість цього матеріалу на платформі є вкрай обмеженою. Компанія об’єднується з Коаліцією за походження та справжність контенту, щоб створити фільтри для матеріалів, створених штучним інтелектом, та просить користувачів відзначати усі зразки творчості ШІ, що потрапляють у базу сервісу.

Getty Images забороняє контент, створений штучним інтелектом — через проблеми з авторськими правами

Хоча використання ШІ для створення зображення не є незаконним, генератори часто використовують вхідні зображення, які можуть бути захищені авторським правом. Getty та його клієнти можуть зіткнутися з юридичними наслідками за фактичне використання чужих творів для отримання прибутку. Зберігається й іможливість ухвалення урядами законів, що обмежують використання штучного інтелекту.

Вирішення проблеми бачиться у прийнятті чіткого законодавства, що регулює використання ШІ та пов’язані з цим права. Також творці генераторів зображень можуть оптимізувати їх для використання лише легальних джерел.

Картина, яку створив штучний інтелект Midjourney, виграла конкурс у США — це страшенно розгнівало художників

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: