Новини Софт 09.04.2024 о 12:46 comment views icon

Google запустила Find My Device — мережу, що вміє шукати навіть вимкнені телефони

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Після тривалого тестування Google нарешті запустила свою довгоочікувану мережу Find My Device. Ця технологія використовує краудсорсингову мережу з понад мільярда пристроїв Android, щоб допомогти людям знаходити втрачені гаджети. Базова функціональність цього рішення подібна аналогічним пропозиціям від Apple і Tile.

Після встановлення користувачі можуть використовувати застосунок для пошуку сумісних телефонів і планшетів на базі Android. Інструмент змусить пристрої подзвонити за командою користувача, а їхнє місцезнаходження з’явиться на карті. Ці дані карти працюють, навіть якщо пристрої офлайн. Смартфони Pixel 8 і Pixel 8 Pro з’являться на карті, якщо вони вимкнені або якщо акумулятор повністю розряджений.

У Google вже є сервіс Find My Device, що дозволяє знаходити тільки пристрої, авторизовані через обліковий запис Google. Мережа Find My Device має ширші можливості ─ користувачі зможуть допомогти іншим користувачам Android знайти їх загублені або вкрадені пристрої. А невдовзі перелік пристроїв, що підтримується, ще розширять.

Ця технологія ще не доступна для повсякденних речей, але це буде незабаром. Мітки Bluetooth-трекерів від Chipolo та Pebblebee будуть інтегровані в додаток Find My Device у травні. Це дозволить користувачам знаходити будь-що, включаючи ключі від машини, гаманці та навіть домашніх улюбленців, що заблукали. Майбутні теги вже створюються спеціально для мережі. Пропозиції Pebblebee включають теги, кліпси та тонкі картки для гаманців. Вони надійдуть у продаж наприкінці травня або на початку червня. Chipolo створює версії своїх трекерів One Point і Card Point для пристроїв Android, які з’являться в травні. Google каже, що пізніше цього року з’явиться більше трекерів, включаючи продукти Motorola та eufy.

Сервіс Google Find My Device також інтегрується з гаджетами розумного будинку Nest. Якщо ви загубите щось у домі, застосунок Find My Device покаже вам розташування цього предмета відносно існуючих пристроїв Nest. Це повинно допомогти забезпечити «просту точку відліку», щоб знайти загублене.

Також пропонується функція, яка дозволяє ділитися місцем розташування предмета з іншими людьми, щоб друзі та родина могли стежити за дорогоцінними речами.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Нова технологія відстеження працює на пристроях під управлінням Android 9 (вийшла у 2018 році) і вище. Спочатку новою мережею Google Find My Device зможуть скористатися користувачі Android у США та Канаді, а глобальний випуск відбудеться незабаром.

Джерело: Engadget

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: