Новини Новини 22.04.2024 о 17:22 comment views icon
Стаття з  

Google відхрестився від підрядників і скасував їм мінімальну ставку та бонуси

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg

Ігор Шелудченко

Автор новин

Корпорація Google у п’ятницю скасувала своїм підрядникам та стафінговим компаніям мінімальну оплату праці, медичну страховку та інші пільги.

До цього працівники отримували мінімум $15 за годину, повідомляє Reuters.

Подібна політика діяла у Google з 2019 року. Тоді Національне управління з трудових відносин США визнало Google «співнаймачем». Компанія наймала працівників через стафінгову компанію Cognizant Technology Solutions, і повинна була домовлятися з їхньою профспілкою.

Було запроваджено правило, за яким компанії, які опосередковано контролюють умови праці працівників на підряді, можуть вважатися їх наймачами.

Тепер же вести переговори з профспілками непотрібно.

Представник Google пояснив, що подібне рішення поряд з обмеженням доступу працівникам компаній-підрядників і вендорам до внутрішніх систем обумовлено тенденціями зміни трудового законодавства в США та в світі загалом.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

«Після цього рішення ми стаємо в один ряд з іншими великими компаніями і наголошуємо, що Google не є і ніколи не був роботодавцем співробітників наших підрядників», — заявив він.

В свою чергу, Google вимагатиме від своїх вендорів та стафінгових компаній забезпечувати безпечні умови праці та дотримуватися юридичних зобов’язань. А більшість із них функціонують у штатах, де й так мінімальна ставка встановлена на рівні $15.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: