Новини Новини 20.01.2023 о 13:01 comment views icon

Google звільнить 12 000 працівників та зосередиться на штучному інтелекті

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Alphabet скорочує 12 000 робочих місць, пише виконавчий директор компанії у службовій записці, отриманій Reuters.

Скорочення в материнській компанії Google – остання подія, що вразила технологічний сектор, після нещодавнього оголошення про звільнення понад 10 000 працівників в Microsoft.

Звільнення торкнуться усіх команд, включаючи відділи, відповідальні за підбір персоналу та деякі корпоративні функції,  а також команди інженерів та продуктів.

Новини про скорочення надходять в період економічної невизначеності, а також нових технологічних перспектив, коли й Google, й Microsoft інвестують у генеративний штучний інтелект.

“Я впевнений у величезних можливостях, що відкриваються перед нами завдяки силі нашої місії, цінності наших продуктів і послуг, а також нашим раннім інвестиціям у ШІ”, – пише генеральний директор Alphabet Сундар Пічаї у записці для персоналу. 

Технологічні компанії щосили намагаються протистояти складній глобальній економічній ситуації, зокрема й шляхом скорочень персоналу. Раніше Amazon оголосила про звільнення 18 000 співробітників — близько 5% від всього корпоративного персоналу компанії та 1,2% від загальної кількості працівників (1,5 млн осіб станом на вересень 2022 року). Meta також скоротила понад 11 000 працівників, або 13% свого персоналу. 4 січня американська компанія, розробник однойменної CRM-системи Salesforce, також повідомила, що звільняє 10% своєї робочої сили.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Джерело: Reuters


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: