Новини Ігри 22.07.2024 о 18:00 comment views icon

«Хлопці, треба дожити до релізу». Військовий з Азову зіграв одного з персонажів у S.T.A.L.K.E.R. 2

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png

Ігор Панченко

Автор новин

«Хлопці, треба дожити до релізу». Військовий з Азову зіграв одного з персонажів у S.T.A.L.K.E.R. 2

Розділ Ігри виходить за підтримки?

Олександр «Сей» Лаптій, військовослужбовець 12-ї бригади «Азов», розповів про свою роль у продовженні культової української гри S.T.A.L.K.E.R.

Актор театру та кіно до війни, а нині захисник України, Олександр Лаптій розкрив унікальні деталі свого внеску в створення сіквелу. Він поділився особливостями роботи над проєктом, розповів про складнощі поєднання акторської діяльності з військовою службою та описав свій досвід озвучення персонажа в умовах війни.

На початку відео актор повторює фразу з трейлера, яку казав один із нових персонажів гри, Фауст: «Зона така, якою бачиш її ти». Можливо, цього персонажа і зіграв «Сей».

До війни Олександр брав участь у відомих українських фільмах, серед яких «Захар Беркут», «Правило бою» та «Черкаси». Його запросили до проєкту S.T.A.L.K.E.R. 2 через повідомлення від кастинг-директорки.

«Вони почали з питання: „Знаєте таку гру?“. Я кажу: „Не те що знаю, декілька разів грав“», — розповідає актор.

Робота над грою відрізняється від звичного кінопроцесу. Олександр описує складний процес анімації персонажа:

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

«На тобі купа таких маркерів, щоб купа камер, які розташовані по периметру, „схопили“ тебе, треба зробити ритуал. Наприклад, position A, position B і там якась position C. Фіксуються камери, вони калібруються на тебе, захоплюють твій рух і вже починається робота».

«Хлопці, треба дожити до релізу». Військовий з Азову зіграв одного з персонажів у S.T.A.L.K.E.R. 2

Повномасштабне вторгнення змінило плани Олександра. Він пережив облогу Чернігова, а згодом вирішив приєднатися до лав «Азову».

«Я подав заявку для проходження БКБП, базового курсу бойової підготовки й 17 червня… До речі, скоро рік, як я прийшов на полігон і став до лав уже бригади „Азов“», — згадує Лаптій.

Попри військову службу, Олександру вдалося продовжити роботу над грою. Він отримав дозвіл від командування на участь в озвученні.

«Буквально ввечері комбат приходить і каже: „Все, друг „Редіс“ дав добро“. Я тоді поїхав на першу триденну сесію в Київ», — розповідає актор.

Процес створення гри оповитий таємницею. Олександр підписав документи про нерозголошення й отримував лише частини сценарію перед озвученням.

«Декілька варіантів закінчення. Декілька варіантів розвитку сюжету. До речі, це було досить непросто. Ти записуєш, наприклад, 6 варіантів розвитку однієї сцени», — ділиться він.

Олександр втілив одного з найцікавіших, на його думку, персонажів у грі. Він навіть додав особистий штрих, просвистівши «Як тебе не любити, Києве мій», що буде звучати в S.T.A.L.K.E.R. 2.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

«Якась акторська імпровізація сприймалася позитивно групою постановки», — зазначає Лаптій.

Наостанок актор поділився зворушливим моментом:

«Купа хлопців каже: „Сей“, тепер нам треба дожити до релізу“. Я кажу: „Так, обов’язково, хлопці. Треба дожити до релізу“. І треба закінчити цю війну та інтегруватися в мирне життя».

Реліз гри «S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля» запланували на 5 вересня. Компанія GSC Game World навіть опублікувала відео, яке дає змогу послухати радіо з гри. А ще в продажу з’явився енергетичний напій Non Stop S.T.A.L.K.E.R. Moonlight обмеженої серії.

S.T.A.L.K.E.R. 2 вийде 5 вересня 2024 року. Лист-звернення GSC Game World щодо перенесення гри

Розділ Ігри виходить за підтримки?

Компанія LG Home Entertainment є визнаним новатором в галузі телевізорів і аудіовідеосистем. LG пропонує покращений досвід домашніх розваг завдяки відзначеним нагородами OLED-телевізорам і телевізорам QNED LED на інноваційній платформі WebOS Smart TV. Прагнучи надати споживачам першокласний користувацький досвід, вся продукція LG для домашніх розваг розроблена з урахуванням екологічної стійкості, починаючи від виробництва і закінчуючи утилізацією.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: