Новини Новини 11.04.2022 о 10:45 comment views icon

Ілон Маск поділився своїм баченням розвитку Twitter (оплата підписки Twitter Blue в Dogecoin та перейменування на Titter) та відмовився від місця у раді директорів компанії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Нещодавно Ілон Маск придбав 9,2% акцій Twitter, а тепер поділився своїм баченням подальшого розвитку цієї соціальної платформи. Невдовзі після придбання Маск опублікував серію відкритих питань про сьогодення та майбутнє сайту, пропонуючи нові функції, виділяючи проблемні сфери та висловлюючи жартівливі коментарі.

Однією з найдавніших проблемних сфер сервісу Ілон Маск вважає політику модерації Twitter. Він неодноразово порушував відповідні питання протягом останніх років, нарікаючи на проблеми у сфері свободи слова. Однак з моменту покупки частки Twitter Маск запропонував більш прозаїчні зміни у соціальній мережі – додати кнопку редагування, щоб користувачі могли переписувати свої повідомлення після публікації. Ця пропозиція відродила дебати про те, чи така функція допоможе спільному спілкуванню або нашкодить йому.

Також Маск висловив стурбованість тим, що багато популярних акаунтів у Twitter «рідко пишуть твіти та публікують дуже мало контенту». При цьому він спитав:

«Twitter вмирає? Наприклад, Тейлор Свіфт нічого не публікувала протягом 3 місяців. А Джастін Бібер опублікував лише один пост за весь рік».

В іншій серії твітів він розкритикував сервіс, що пропонується в рамках пакету підписки Twitter Blue. Маск стверджує, що сервіс має пропонуватися з «галочкою аутентифікації» і без реклами, оскільки «влада корпорацій диктувати політику значно зростає, якщо Twitter залежить від рекламних грошей, щоб вижити».

Додатково Маск запитав своїх підписників, чи слід Twitter перетворити свою штаб-квартиру в Сан-Франциско на притулок для безпритульних, «оскільки там все одно ніхто не з’являється». При цьому 91% його підписників проголосували «за». В іншому опитуванні Ілон Маск запитав, чи слід «видалити w у Twitter?». У цьому опитуванні були доступні варіанти відповідей «так» і «звичайно», і більшість тих, хто проголосував, обрало відповідь «так».

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Разом з тим стало відомо, що Ілон Маск більше не збирається входити до ради директорів Twitter. Про це повідомив генеральний директор Twitter Параг Агравал. Хоча ще минулого тижня Агравал підтвердив, що Маска буде призначено до ради директорів після покупки ним 9,2% акцій компанії. Але тепер Маск вирішив не зайняти це місце.

«У вівторок ми оголосили, що Ілон буде призначений до ради директорів після перевірки біографічних даних та офіційного прийняття», – написав Агравал. «Призначення Ілона до ради директорів мало офіційно набути чинності 9 квітня, але того ж ранку Ілон повідомив, що не входитиме до ради. Я вважаю, що це на краще. Ми цінуємо і завжди цінуватимемо внесок наших акціонерів, незалежно від того, входять вони до нашої ради директорів чи ні. Ілон – наш найбільший акціонер, і ми будемо відкриті для його пропозицій».

Приєднання до ради директорів Twitter завадило б Маску володіти більш ніж 14,9% акцій компанії.

Джерело: The Guardian, The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: