Новини Новини 06.02.2023 о 12:26 comment views icon

Ґреммі-2023: Assassin’s Creed Valhalla відзначилась кращим ігровим саундтреком, а Бейонсе зібрала рекордну кількість нагород

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

5 лютого Національна академія мистецтва та науки звукозапису США (NARAS) назвала переможців 65-ї щорічної премії Ґреммі. Цього року чималу колекцію нагород зібрала Бейонсе, а нагороду за найкращий саундтрек до відеоігор (вперше окрема категорія представлена на премії) отримала Assassin’s Creed Valhalla та композиторка Стефані Економу.

Доповнення Assassin’s Creed Valhalla: Dawn Of Ragnarok змагалося у категорії з 4 ігровими релізами 2021 року: Aliens: Fireteam Elite, Call Of Duty: Vanguard, Marvel’s Guardians Of The Galaxy, Old World.

“Я просто хочу віддати належне всім людям, які невтомно боролися за створення цієї категорії музики у відеоіграх. Дякуємо за визнання та підтвердження сили ігрової музики. Це справді дійсно честь, дякую”, — сказала Економу.

Це вперше для відеоігор представили окрему категорію, однак раніше ігрові саундтреки вже були номіновані або перемагали на Ґреммі. У 2011 році пісня Крістофера Тіна “Baba Yetu” перемогла в категорії “Найкраще аранжування, інструменти та вокал”.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Рекордною кількістю номінацій та нагород цього року відзначилась американська виконавиця R&B та соул Бейонсе з новим альбомом Renaissance — першим за 6 років. Цьогоріч співачка перемогла у 4 з 9 номінацій: найкращий альбом танцювальної/електронної музики; найкращий танцювальний/електронний запис (Break My Soul), краще традиційне виконання в стилі R&B (Plastic Off the Sofa) і краща пісня в стилі R&B (Cuff It).

Beyonce. Фото: Reuters

Загалом Бейонсе отримала 32 нагороди Ґреммі за усю музичну кар’єру та цього року все ж таки перевершила колишнього абсолютного рекордсмена, класичного диригента угорського походження Ґеорга Шолті (за кількістю номінацій Бейонсе нарівні зі своїм чоловіком Jay-Z — 88).

В категорії “Найкраще музичне відео” змагався твір українки Тані Муіньо на пісню Гаррі Стайлса “As It Was”, однак перемогу здобув кліп на пісню All Too Well: The Short Film від Тейлор Свіфт. Натомість сам Гаррі Стайлс отримав Ґреммі в категорії “Найкращий альбом” за “Harry’s House”.

Загалом цього року вручено 91 нагороду Ґреммі — нижче переможці в 4 основних категоріях, а з повним переліком можна ознайомитись тут.

Запис року: About Damn Time — Lizzo

Співачка Lizzo. Фото: Reuters

Альбом року: Harry’s House — Гаррі Стайлс

Фото: Reuters

Пісня року: Just Like That — Бонні Рейтт

Пісня року: Just Like That — Бонні Рейт

Найкращий новий виконавець: Самара Джой

Samara Joy. Credit: AFP Photo


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: