Новини Крипто 10.11.2022 о 13:22 comment views icon

Криптобіржа Binance передумала рятувати FTX — через день після офіційного оголошення про поглинання

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Binance ознайомилась із документами FTX і прийняла рішення скасувати угоду. 

FTX не врятує її найбільший конкурент — через день після оголошення про поглинання Binance заявила, що їй не подобається те, що вона знайшла в документах.

Bloomberg пише, що керівництво FTX зіткнулися з “фінансовою чорною діркою” — розривом між зобов’язаннями та активами у криптобіржі, який, за словами джерел видання, становить, ймовірно, понад $6 мільярдів.

“У результаті перевірки, а також останніх повідомлень про неправомірне використання коштів клієнтів і ймовірних розслідувань США ми вирішили, що не будемо продовжувати потенційне придбання FTX. Ми сподівалися, що зможемо підтримати клієнтів FTX, щоб забезпечити ліквідність, але проблеми знаходяться поза нашим контролем і ми не можемо допомогти”, — повідомляє Binance у Twitter.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Після оголошення Binance біткойн впав на 9,9% до 16 853 доларів. Це призводить до зниження цього тижня майже до 20%.

Відмова від пропозиції про поглинання завершує бурхливий тиждень для FTX. 2 листопада сайт Coinbase опублікував звіт, який показав, що криптобіржа Сема Бенкмана-Фріда зіткнулася з кризою ліквідності. У відповідь на статтю генеральний директор Binance Чанпен Чжао оголосив, що компанія продасть FTT (токен FTX) на суму близько 529 мільйонів доларів, після чого токен впав більш ніж на 70% приблизно до $6.

Пізніше було повідомлено, що Binance купує FTX, а власники лише підписали “лист про наміри” — а це, власне, означало, що угода не має обов’язкової сили. 

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

“Це дуже динамічна ситуація, і ми оцінюємо її в режимі реального часу. Binance має право вийти з угоди коли завгодно”, — сказав Чжао у вівторок. 

Наступного ранку The Wall Street Journal і Coinbase опублікували окремі звіти, в яких стверджувалося, що Binance сильно схиляється до відмови від поглинання. Менш ніж через годину Bloomberg написав, що Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) розслідує дії FTX, щоб визначити, чи зловживала компанія коштами клієнтів.

Перевірка почалася кілька місяців тому з розслідування діяльності FTX US та її крипто-кредитної діяльності. Наразі вивчаються зв’язки FTX з її американським аналогом та торговим будинком Сема Бенкмана-Фріда Alameda Research. Джерела видання стверджують, що в останні кілька днів регулятори запросили докладну інформацію про структуру власності FTX US та FTX.com ревізорів цікавлять будь-які дублювання структур управління та ради директорів, а також фінансові відносини між цими двома організаціями.

Варто зазначити, що Міністерство юстиції та SEC також вивчають і Binance. За повідомленням Reuters криптогігант з 2018 року обробив іранські транзакції на загальну суму у 7,8 мільярда доларів — всупереч санкціям США, спрямованим на відключення Ірану від глобальної фінансової системи. Майже всі кошти перетікали між Binance та найбільшою криптобіржею Ірану Nobitex – остання опублікувала на своєму сайті інструкції щодо того, як обійти санкції.

Джерело: Engadget, Bloomberg


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: