Новини Новини 16.02.2023 о 15:58 comment views icon

Охорона, як в президента. Meta збільшує видатки на безпеку Цукерберга ще на $4 млн — попри масштабні скорочення в компанії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Загальна сума коштів, спрямованих на охорону засновника Meta, відтепер складає $14 млн на рік.

«Ця збільшена надбавка разом із витратами на нинішню загальну програму безпеки Цукерберга є доречною та необхідною за даних обставин», — йдеться у заяві Meta.

38-річний Марк Цукерберг, який нині займає 16-е місце в рейтингу мільярдерів Forbes, у минулому стикався з критикою за те, що витрачає на безпеку більше, ніж аналогічні керівники в технологічних компаніях. Наприклад, у 2021 році Meta спрямувала близько $27 мільйонів на витрати, пов’язані з безпекою Цукерберга та його родини. Дані за минулий рік ще не оприлюднені. 

Разом з тим зарплатня Марка не перевищує $1 на рік, наголошують в Meta.

Ник Клегг с генеральным директором Meta Марком Цукербергом покидают отель Merrion в Дублине во вторник, 2 апреля 2019 года. Фото: Найл Карсон/Gizmodo

Оголошення з’явилось на тлі масштабних звільнень в компанії, де Facebook та Instagram скоротили тисячі робочих місць, а також скоригували витрати на період, який Цукерберг назвав «Роком ефективності».

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Разом з тим Meta продовжує направляти величезні суми на своїх інвестиції у метавсесвіт. Reality Labs, підрозділ, який курує проєкти віртуальної та доповненої реальності, а також метавсесвіту, втратив 4,3 мільярда доларів у четвертому кварталі 2022 року та майже 14 мільярдів доларів за весь рік. Компанія очікує втратити ще більше грошей на Reality Labs у майбутньому році.

Джерело: Reuters, Bloomberg

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: