Новини Україна 17.01.2023 о 17:02 comment views icon

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» за мотивами п’єси Лесі Українки вийде в прокат 2 березня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Український анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня» повинен був вийти в прокат наприкінці грудня 2022 року. Але загарбницька масштабна війна, яку розв’язала росія проти України, вплинула на плани авторів.

Разом з тим, попри війну студія завершила роботу над фільмом наприкінці минулого року і готова влаштувати довгоочікувану прем’єру в усіх наразі діючих кінотеатрах України. Вона відбудеться 2 березня 2023 року. Для команди виходити з прем’єрою у кінопрокат воєнного часу —   складне і ризикове рішення. Адже наразі через окупацію та руйнації кінотеатрів працює тільки 50% від усіх залів довоєнної країни. Після кінотеатрального прокату на глядачів очікує телевізійна та цифрова прем’єри «Мавки».

Одразу після української прем’єри розпочнеться широкий прокат мультфільму у Франції, яким опікується Universal Pictures Content Group. Далі — прем’єра відбудеться в усій Європі. Також «Мавка. Лісова пісня» вийде у кінотеатральний прокат в країнах Близького Сходу і Північної Африки.

«Ми впевнені, прем’єра «Мавки» стане знаковою подією, адже принесе із собою емоційне послання про перемогу світла над темрявою і любові над ненавистю. Цей сенс увесь час був закладений у мультфільм, але ми навіть не думали, що він може стати настільки сильним і актуальним, яким, на жаль, він є зараз», — говорить Ірина Костюк, продюсерка й ідейна натхненниця «Мавки».

Нагадаємо, «Мавка. Лісова пісня» — другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad («Викрадена принцеса: Руслан і Людмила»). Сценарій анімаційної стрічки базується на класичному сюжеті драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та на образах з української міфології.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Мультфільм створено студією Animagrad (FILM.UA Group) за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine – USAID Україна). Кінотеатральну дистрибуцію проводить FILM.UA Distribution та Кіноманія.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: