Новини WTF 24.07.2024 о 15:07 comment views icon

На Олімпійських іграх виявили дрони-шпигуни — один підглядав за тренуванням новозеландських спортсменок

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png

Ігор Панченко

Автор новин

На Олімпійських іграх виявили дрони-шпигуни — один підглядав за тренуванням новозеландських спортсменок

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Нова спортивна дисципліна на Олімпіаді: синхронне керування дронами над чужим полем.

Напередодні старту жіночого футбольного турніру на Олімпійських іграх у Парижі стався скандал. Новозеландський олімпійський комітет (NZOC) звинуватив Канаду у використанні дрона для знімань тренування своєї жіночої футбольної команди.

Інцидент трапився в понеділок у Сент-Етьєні, де новозеландки готувалися до першого матчу групового етапу. За словами представників NZOC, член допоміжного персоналу канадської збірної керував дроном, який пролітав над тренувальним майданчиком.

Новозеландська сторона негайно повідомила про порушення місцеву поліцію. Правоохоронці затримали оператора безпілотника, якого ідентифікували як співробітника розширеного складу канадської жіночої футбольної команди.

Керівництво NZOC висловило глибоке обурення цим випадком.

«Ми подали офіційну скаргу до підрозділу доброчесності Міжнародного олімпійського комітету та вимагаємо від Канади повного розслідування. Це питання доброчесності та чесної гри», — заявили в комітеті.

Канадський олімпійський комітет (COC) відреагував на звинувачення, висловивши здивування та розчарування.

Онлайн-курс Digital Marketing від Mate academy.
Станьте високооплачуваним спеціалістом завдяки курсу Digital Marketer та почніть карʼєру в IT з нуля.
Отримати знижку на курс

«Канадський олімпійський комітет виступає за чесну гру. Ми шоковані та засмучені. Просимо вибачення у Футбольної асоціації Нової Зеландії, в усіх постраждалих гравців і Новозеландського олімпійського комітету», — йдеться в заяві COC.

Канадська сторона розпочала внутрішнє розслідування інциденту та обіцяє співпрацювати з МОК, організаторами Олімпіади в Парижі та ФІФА для вирішення ситуації.

Збірні Канади та Нової Зеландії мають зустрітися в першому турі групового етапу олімпійського футбольного турніру в четвер на стадіоні «Жоффруа Гішар» у Сент-Етьєні. Канадки є чинними олімпійськими чемпіонками, що додає напруги майбутньому протистоянню.

Україна запускає виробництво «Шмавіка» — аналога китайського DJI Mavic

Джерело: Espn

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: