Новини Пристрої 16.07.2024 о 11:34 comment views icon

Начувайся, розумний дім. Нова приватна камера завадить пилососам шпигувати за вами

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png

Ігор Панченко

Автор новин

Начувайся, розумний дім. Нова приватна камера завадить пилососам шпигувати за вами

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Інженери Мічиганського університету розробили унікальну камеру PrivacyLens, яка запобігає збору та поширенню приватних фото та відео з таких пристроїв, як камери розумного дому та роботизовані пилососи.

PrivacyLens поєднує звичайну відеокамеру з тепловізором для виявлення людей за температурою тіла. Система заміняє зображення особи на анімовану фігурку, яка повторює рухи людини. Це дає змогу пристроям функціонувати, не розкриваючи особистість користувача.Начувайся, розумний дім. Нова приватна камера завадить пилососам шпигувати за вами

Технологія розв’язує проблему витоку приватних моментів в інтернет через пристрої з камерами. У 2020 році стався інцидент, коли фото жінки в туалеті потрапило в Facebook через робот-пилосос iRobot Roomba.

Аланзон Семпл, співавтор дослідження, наголошує на важливості захисту даних: «Розумний пристрій, який видаляє особисту інформацію перед надсиланням даних на сервери, буде набагато безпечнішим за поточні аналоги».

Розробники сподіваються, що PrivacyLens заохотить пацієнтів використовувати камери для моніторингу здоров’я вдома. Яша Іраванчі, докторант проєкту, пояснює: «Камери надають цінну інформацію для стеження за здоров’ям, але це створює етичну дилему. Наш пристрій дає змогу отримувати медичні дані, зберігаючи приватність».

Опитування показало, що заміна зображень людей на фігурки підвищує комфорт користувачів під час використання камер вдома. Система має налаштування приватності, які дають змогу контролювати рівень цензури обличчя та тіла.

PrivacyLens може знайти застосування не лише в домашньому моніторингу здоров’я, а й у громадських місцях. Виробники автономних автомобілів можуть використовувати цю технологію, щоб запобігти перетворенню транспортних засобів на засоби стеження.

Онлайн-курс "B2B-продажі" від Laba.
Розробіть ефективну стратегію B2B-продажів за 11 занять: від воронки до партнерської програми.Лектор курсу — засновник консалтингової компанії, який має 15 років досвіду в продажах.
Дізнатись більше

Результати дослідження опубліковані в журналі Proceedings on Privacy Enhancing Technologies.

Робот-пилосос Roomba j7 від iRobot сфотографував жінку в туалеті для навчання штучного інтелекту. Згодом знімки “втекли” у Facebook

Джерело: Techxplore

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: