Новини Україна 16.05.2023 о 09:33 comment views icon

Нічна атака на Київ — ППО ЗСУ збила усі 18 ракет та 9 БПЛА, включно з 6 аеробалістичними «Кинджалами» та 3 балістичними/зенітними С-400/«Іскандер-М»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Сьогоднішній день міг би стати ще одним днем ​​ППО/ПРО України. У ході нічної російської повітряної атаки, яку називають найскладнішою за останній час, були підбиті усі 18 випущених ракет та 9 БПЛА, включно з 6 «гіперзвуковими» аеробалістичними ракетами «Кинджал», і 3 балістичними/зенітними ракетами наземного базування С-400 та «Іскандер-М».

Оновлено [22:13]: за уточненою інформацією Генштабу, під час російського нічного обстрілу українська ППО збила не 18, а 25 ракет: 6 аеробалістичних ракет «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» та 10 ракет наземного базування (С-400, «Іскандер-М»). Водночас у Білому домі не можуть підтвердити повідомлення про пошкодження комплексу Patriot в Україні. Радник нацбезпеки Кірбі заявив, що США готові допомогти з ремонтом в разі необхідності.

Текст оригінальної новини

Крім них знищені:

  • 9 крилатих ракет «Калібр»
  • 6 ударних безпілотників Shahed
  • 3 БПЛА «Орлан» і SuperCam

Кинжал Кінжал Кинджал

Ураження кількох «невразливих» «Кінжалів» – видатне досягнення, винятковим результатом є також перший випадок перехоплення зенітних ракет. Ураження 100% повітряних цілей під час комбінованої атаки також відбувається нечасто. Слава та подяка українським воїнам і союзникам, які надали засоби ППО!

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

На жаль, обстріл не минув без наслідків. КМВА повідомляє про падіння уламків у Дарницькому, Оболонському, Солом’янському, Святошинському та Шевченківському районах Києва. У Солом’янському районі спалахнула автотехніка та нежитлове приміщення, пожежу вже ліквідовано. В інших районах – незначні пошкодження: уламки впали на автомобілі, біля житлових будинків та у лісопарковій зоні. Інформації щодо постраждалих немає.

Україна продовжує посилювати власну систему протиповітряної та протиракетної оборони. Німеччина передає додаткові системи IRIS-T, Франція та Італія оголосили, що комплекс SAMP/T вже в Україні.

Зростає й здатність завдавати ракетних ударів на далекі відстані: в Україні вже знаходяться британські ракети Storm Shadow з дальністю ураження від 250 км та 450 кг зарядом, Франція також оголосила про передачу далекобійних ракет SCALP-EG (модифікований Storm Shadow з касетним боєприпасом). З нетерпінням чекаємо на ATACMS для установок HIMARS від США.

Американські ЗРК Patriot: захист українського неба нового рівня 

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Джерела: Повітряні сили, КМВА, ДСНС


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: