Новини Пристрої 03.04.2023 о 19:52 comment views icon

Nintendo почала безплатно ремонтувати Joy-Con у Британії, Швейцарії та EEA навіть без гарантії – раніше послуга діяла в країнах Америки та Франції

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Nintendo почала пропонувати безплатний ремонт несправних Joy-Con в країнах Європи, незалежно від статусу гарантії. На сторінці підтримки британського сайту Nintendo компанія заявляє, що виправить дрейф стиків Joy-Cons безкоштовно у Великій Британії, Швейцарії та Європейській економічній зоні (EEA), навіть якщо гарантія закінчилася.

Хоча Nintendo пропонувала безплатний ремонт Joy-Cons з терміном гарантії у Північній Америці, Латинській Америці та Франції, досі ця політика не поширювалася на Велику Британію, Швейцарію та всі країни EEA. Компанія безкоштовно ремонтувала несправні Joy-Con у цих країнах лише у випадку чинної гарантії.

Однак Nintendo залишає за собою право відмовити у ремонті, якщо дрейф стиків, викликаний сторонніми аксесуарами, якщо це сталося внаслідок випадкового пошкодження або якщо контролер був «розкритий, модифікований або відремонтований» будь-ким, хто не уповноважений Nintendo. Також компанія не буде вічно ремонтувати несправні Joy-Cons безплатно – пропозиція доступна лише «до подальшого повідомлення».

Дрейф стику Joy-Con залишається проблемою з моменту першого випуску Switch у 2017 році. Сама Nintendo припустила, що проблема ніколи не буде вирішена і що компанія постійно бореться з дрифтом. Ця проблема призвела до численних судових позовів.

У 2021 році Європейська організація споживачів (BEUC) закликала Європейську комісію розслідувати проблему, а дослідження, проведене групою споживачів із Великобританії, пізніше показало, що недолік конструкції викликає зміщення руків’я. Проблема може виникнути навіть у нових моделях OLED Switch, що спонукало деякі сторонні компанії розробити власні конструкції Joy-Con, несприйнятливі до дрейфу.

Сторонні стіки Gulikit розв’язали проблему «дрифту» на Nintendo Switch — за шість років виробник так і не впорався з нею

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: