Новини Технології 31.03.2023 о 17:06 comment views icon

Під відкритим листом про шкоду ШІ виявлено фейкові підписи Сема Альтмана, Сі Цзіньпіна та інших. Їх видалили та почали перевірку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Вже 1859 осіб, у тому числі Ілон Маск, співзасновник Apple Стів Возняк та кілька провідних дослідників ШІ, підписалися під відкритим листом, що закликає до шестимісячної паузи у створенні найпотужніших систем штучного інтелекту.

Лист одразу ж викликав фурор: деякі особи, що підписали його, відступили від своїх попередніх позицій, частина знакових підписів виявилася фальшивою, а низка інших дослідників та експертів в області ШІ висловила незгоду з предметом та підходом листа.

Під відкритим листом є підписи генерального директора Stability AI Емада Мостака, письменника Юваля Ноя Харарі, співзасновника Pinterest Евана Шарпа. Деякі підписали працюють у компаніях, що беруть участь у гонитві ШІ, включаючи Google та Microsoft. Ніхто з OpenAI, яка розробляє та комерціалізує моделі GPT, не підписав листа.

Усі підписи було підтверджено «Інститутом майбутнього життя» як «незалежно перевірені за допомогою прямого спілкування». Попри перевірку, під листом деякий час були присутні фейкові підписи – у тому числі людей, які видавали себе за генерального директора OpenAI Сема Альтмана, президента Китаю Сі Цзіньпіна та головного наукового співробітника зі штучного інтелекту в Meta Яна ЛеКуна. Інститут очистив список та призупинив появу підписів через перевірку кожного з них.

Частина експертів ШІ критикують лист за те, що він сприяє ажіотажу навколо ШІ замість його охолодження, а також не називає конкретних дій щодо усунення потенційної шкоди від технології.

На OpenAI поскаржилися в FTC — це зробила організація, яка за підтримки Маска намагається сповільнити розробку ШІ через ризики для людства

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Джерело: Vice

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: