Новини Новини 15.03.2022 о 15:48 comment views icon

Після заборони Facebook та Instagram у росії використання VPN збільшилося на 2088%, розкомнагляд блокує такі сервіси

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Після того як влада рф заблокувала доступ до соціальних мереж Meta (Facebook та Instagram), попит на VPN-додатки в росії різко виріс, оскільки це інструмент для обходу обмежень.

Рішення про заборону платформ Meta було прийнято після того, як компанія дозволила користувачам в Україні публікувати повідомлення з побажаннями смерті російським окупантам, президенту росії путіну та узурпатору влади в білорусі лукашенку. Хоча надалі Meta відкликала дозвіл на побажання смерті путіну та лукашенку. Ще однією причиною блокування Facebook у Росії став той факт, що Meta запровадила обмеження для російських державних ЗМІ на своїх платформах.

После запрета Facebook и Instagram в россии использование VPN увеличилось на 2088%

За даними компанії з моніторингу даних Top10VPN, попит на віртуальні приватні мережі (VPN) 13 березня зріс приблизно на 2088% у порівнянні з середньодобовим значенням станом на середину лютого.

Зазначається, що у Росії постійно блокується дедалі більше вебресурсів. Аналіз, проведений Top10VPN, також показує, що Росія заблокувала понад 300 сайтів, що висвітлюють хід війни, розв’язаної росією проти України. У тому числі заблоковані російськомовні сайти BBC News, Deutsche Welle та Voice of America, щоб росіяни не мали доступу до альтернативної інформації, а споживали лише місцеву пропаганду.

ОНОВЛЕНО: Разом з тим, розкомнагляд прагне не допускати використання VPN-сервісів росіянами. У країні-агресорі вже заблоковано роботу близько 20 популярних VPN-сервісів, і на цьому розкомнагляд не має наміру зупинятися. Під санкції відомства цензури потрапили Hola! VPN, ExpressVPN, KeepSolid VPN Unlimited, Nord VPN, Speedify VPN та IPVanish VPN. При цьому в розкомнагляді зазначили, що компанії, які використовують VPN-сервіси для забезпечення роботи технологічних процесів, зможуть продовжувати використовувати їх. Контролюючий орган розгляне заявку та може схвалити роботу з VPN-сервісами для організацій та підприємств. Але звичайні користувачі не можуть працювати з VPN-сервісами.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Джерело: neowin, digitnews


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: