Новини Софт 23.10.2022 о 10:24 comment views icon

PlatinumGames відреагувала на скандал із заміною актриси озвучування в Bayonetta 3, підтримавши Дженніфер Гейл у новій ролі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

PlatinumGames, розробник серії ігор Bayonetta, відреагував на розбіжності, що виникли в результаті заміни акторки, яка озвучує головну героїню нової гри: Хелену Тейлор замінили на Дженніфер Гейл.

Студія опублікувала заяву, в якій пише:

“Ми повністю підтримуємо Дженніфер Гейл у якості нової Байонети і просимо людей утриматися від будь-яких подальших коментарів, які зачіпають її або будь-якого іншого актора”.

PlatinumGames також погодилася із заявою, нещодавно опублікованою самою Гейл. Акторка (найбільш відома озвучуванням жіночої версії капітана Шепарда в Mass Effect) опублікувала твіт, у якому підтримала права акторів на гідну винагороду.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Hillel IT School.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

Також Гейл попросила людей “неупереджено ставитися” до майбутньої гри, створеної “цілою командою працьовитих, відданих своїй справі людей”.

У чому суть скандалу

Хелена Тейлор, яка озвучила Байонету в перших двох іграх серії, закликала фанатів бойкотувати Bayonetta 3 через “образливу” пропозицію щодо оплати, яку їй пообіцяли за роль:

“Остаточна пропозиція зробити всю гру за фіксованою ставкою становила 4000 доларів. Це образливо для мене з огляду на ту кількість часу та зусиль, які я віддала грі та фанатам”.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Hillel IT School.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

PlatinumGames не відповіла безпосередньо на претензії актриси. До того, як Тейлор закликала до бойкоту, ігровий директор Юсуке Міята сказав Game Informer, що “різні обставини не дозволили Хелені Тейлор повторити свою роль”.

Проте джерела Bloomberg спростували версію подій, озвучену Тейлор, заявивши, що їй пропонували від 3000 до 4000 доларів за сеанс озвучки протягом щонайменше 5 таких виходів. Переговори провалилися після того, як Хелена попросила “шестизначну суму”.

Після оголошення про співпрацю з Дженніфер Гейл на неї ринула хвиля критики. Однак інші актори озвучування стали на її бік: Девід Хейтер, який озвучував головного героя Metal Gear Solid Соліда Снейка (поки його безцеремонно не замінили Кіфером Сазерлендом), написав у Twitter, що “покладати провину на іншого актора несправедливо. І Дженніфер Гейл – найкраща з нас”.

Цей інцидент принаймні показав, що актори, які “оживляють” персонажів в іграх-бестселерах, можуть заробляти відносно невеликі гроші.

“Деякі люди можуть подумати, що 4000 доларів за гру – звучить приголомшливо. Але ми говоримо про десятки і десятки годин запису. Додайте сюди проїзд, який ніхто не оплачує, агентські гонорари, податок… Люди думають, що ти приїжджаєш, працюєш дві години і виходить гра. Точно ні,”

Джон Шваб, актор озвучування серії ігор “Відьмак”.

  • Bayonetta – це гра в жанрі hack and slash з головною однойменною героїнею, відьмою Байонетою, яка бореться з ворогами, використовуючи комбінацію рукопашних атак та перестрілки.
  • Чергова серія гри – Bayonetta 3 – вийде не раніше 2022 року.

Джерело: The Verge

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: