Новини Новини 16.02.2023 о 13:07 comment views icon

Порно лише для повнолітніх: ще у 7 штатах США сайти “для дорослих” вимагатимуть надати офіційне посвідчення особи

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Обов’язкову вікову перевірку на порносайтах із наданням документів, що посвідчують особу, реалізують ще у кількох штатах США: Флорида, Канзас, Південна Дакота та Західна Вірджинія вже узаконили ці вимоги, тоді як Арканзас, Міссісіпі та Вірджинія готуються до прийняття власних законопроєктів.

На початку січня у Луїзіані почав діяти закон щодо обов’язкової вікової перевірки користувачів на сайтах, які містять порнографію. Правила передбачають, що сайти, які містять 33,3% і більше порнографічних матеріалів, повинні вимагати підтвердження від користувачів, що вони досягли 18-річного віку. 

В законопроєкті, який готується прийняти Арканзас, порнографію називають «кризою громадського здоров’я», а також пояснюється, які матеріали на сайтах вважаються «шкідливими» для молодших глядачів. У переліку медіаматеріали, які зображують статеві органи та їхні частини, а також деякі дії (пестощі, дотики до пипок грудей, сідниць чи геніталій; або статеві акти, мастурбацію, оральний секс, содомію, зоофілію тощо). 

Також вебсайт вважатиметься шкідливим, якщо містить матеріали, що не несуть серйозної «літературної, художньої, політичної чи наукової цінності для неповнолітніх». У законопроєкті згадується про небезпеку, яку створює порнографія для дітей — негативний вплив на роботу мозку та розвиток, загострення емоційних або медичних проблем, спричинення девіантного сексуального збудження, сприяння шкідливій сексуальній поведінці та спричинення проблем із самооцінкою чи порушення образу тіла.

У Луїзіані Pornhub та інші великі порносайти, що належать компанії MindGeek, вимагають від користувачів створювати обліковий запис AllpassTrust та проходити перевірку віку за допомогою LA Wallet — мобільного застосунку уряду Луїзіани, який містить цифрову версію посвідчення водія.

Порно лише для повнолітніх: ще у 7 штатах США сайти “для дорослих” вимагатимуть надати офіційне посвідчення особи

Велика Британія також багато років прагне запровадити подібні правила в країні — вони можуть нарешті набути чинності протягом наступних шести місяців (в межах поправок до законопроєкту про безпеку в Інтернеті).

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Однак ефективність усіх цих заходів викликає сумніви, оскільки більшість людей навряд чи захочуть надати свої особисті дані в обмін на перегляд порноролика. Існують й обхідні шляхи у вигляді VPN-програм, а також чимало інших ресурсів, зокрема й соцмереж типу Twitter, де неповнолітні зможуть вільно отримати доступ до контенту для дорослих.

Джерело: Techspot

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: