Новини Технології 12.04.2023 о 11:23 comment views icon

Прогрес не спинити: попри протести поліція Нью-Йорка закупить двох робопсів Boston Dynamics за $0,75 млн та гармати, що стріляють мітками GPS

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Прогрес не спинити: попри протести поліція Нью-Йорка закупить двох робопсів Boston Dynamics за $0,75 млн та гармати, що стріляють мітками GPS

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Департамент поліції Нью-Йорка відновлює використання робота-собаки Digidog. Мер міста Ерік Адамс оголосив про це під час пресконференції у вівторок, заявивши, що використання Digidog може врятувати життя. Раніше влада Нью-Йорка стикалася з негативною реакцією громадськості щодо застосування роботів. Можливо, на рішучість мера вплинув той факт, що він раніше був капітаном поліції.

«Я вірю, що технології вже тут ми не можемо цього боятися, — зазначив мер Адамс. — Декілька активістів були проти, і ми зробили крок назад – я так не працюю. Я працюю над пошуком того, що є найкращим для міста».

Digidog, також відомий як Spot – чотириногий робот з дистанційним керуванням, створений компанією Boston Dynamics, що належить Hyundai. Він призначений для роботи у ситуаціях, які можуть загрожувати людям, допомагаючи виконувати такі дії, як проведення перевірок у небезпечних зонах та спостереження за будівельними майданчиками. Boston Dynamics також рекламує його використання як інструменту суспільної безпеки.

У 2020 році поліція Нью-Йорка використала Digidog для розвідки під час ситуації, коли озброєний терорист забарикадувався всередині будівлі, ще один випадок застосування – проникнення зловмисників до будинку 2021 року. Критики виступили проти використання Digidog через побоювання щодо стеження, після чого поліція оперативно розірвала контракт з Boston Dynamics.

Поліція планує придбати двох робопсів загальною вартістю $750 тис., вони використовуватимуться лише у небезпечних для життя ситуаціях, таких як загроза вибуху.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Проєкт нагляду за технологіями спостереження (STOP), група, яка виступає проти поліційного стеження на місцевому рівні та на рівні штату, засудила крок мера Адамса.

«Поліція Нью-Йорка перетворює погану наукову фантастику на жахливу роботу поліції, — йдеться у заяві глави STOP Альберта Фокса Кана. — Нью-Йорк заслуговує на справжню безпеку, а не підробленого робокопа. Витрата державних доларів на вторгнення у приватне життя мешканців Нью-Йорка – небезпечний поліційний трюк».

Крім придбання Digidog, мер Адамс та поліція Нью-Йорка оголосили про тестування ще двох технологій безпеки. Одна з них – Guardian HX від StarChase, портативна або встановлювана на автомобіль пускова установка, що стріляє мітками GPS у транспортні засоби. Друга – пристрій K5 ASR від компанії Knightscope, який описується як «цілком автономний робот зовнішньої безпеки». Поліція збирається використовувати бота для збирання розвідданих.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Комісар поліції Нью-Йорка Кічант Сьюелл заявила, що впровадження цих технологій поліцією Нью-Йорка буде «прозорим, послідовним та завжди здійснюватиметься у співпраці з людьми, яким ми служимо». Вона також додала, що ані Digidog, ані K5 ASR не використовуватимуть технологію розпізнавання облич. Мер Адамс додав, що усі машини буде виставлено на огляд на Таймс-сквер.

Сан-Франциско скасовує дозвіл на використання “роботів-вбивць” у поліції

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: