Новини Крипто 20.09.2022 о 16:57 comment views icon

Прокуратура Південної Кореї звернулася до Інтерполу, щоб заарештувати автора TerraUSD До Квона

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Минулими вихідними генеральний директор і співзасновник Terraform Labs До Квон написав у Twitter, що він не «у бігах» чи «щось подібне». Він зробив таку заяву після того, як влада Південної Кореї видала ордер на арешт його та ще п’ятьох осіб, пов’язаних з Terraform Labs. Їх звинувачують у порушенні законів країни щодо ринків капіталу. Прокуратура Південного округу Сеула просить Інтерпол внести його до списку червоного повідомлення та відкликати його паспорт.

Згідно з сайтом Інтерполу, червоне повідомлення спричиняє пошук «місцеперебування та арешт осіб, які розшукуються для судового переслідування чи відбування покарання». Зазвичай, червоні повідомлення публікуються стосовно осіб, які ховаються від органів правосуддя.

До Квон прилетів до Сінгапуру наприкінці квітня. Приблизно тоді він розпустив офіс своєї компанії в Кореї. Члени його сім’ї та інші ключові співробітники Terraform Labs поїхали за ним у Сінгапур у травні.

Виконавчий директор та інші співробітники Terraform Labs перебувають під слідством за фінансове шахрайство та ухилення від сплати податків після краху стейблкоїнів компанії: TerraUSD та Luna. Інвестори, які втратили свої заощадження внаслідок краху, подали скарги, в яких звинувачували До Квона в управлінні схемою Понці. Загальна сума втрат оцінюється приблизно у $40 млрд.

Курс Fullstack Web Development.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Прокуратура вважає, що він залишив Корею, щоб ухилитися від розслідування. Схоже, що Квон передав прокурорам через своїх адвокатів, що не має наміру постати перед ними для допиту.

«Він явно в бігах, оскільки ключові фінансові фахівці його компанії також поїхали до тієї ж країни в той же час» — повідомив представник прокуратури Сеула.

До Квон щось знав? Корейську корпорацію Terraform Labs закрили за кілька днів до обвалу цін на LUNA та UST

Джерело: Engadget

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: