Новини Кіно 03.07.2023 о 10:55 comment views icon

Пригодницький бойовик «Індіана Джонс і реліквія долі» стартував зі $152 млн – вдвічі менше, ніж витратили на виробництво фільму

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Фільм «Індіана Джонс і реліквія долі», який відзначився використанням сучасних технологій для «‎омолодження» Гаррісона Форда, зібрав $70 млн в міжнародному прокаті – це навіть менше, ніж у кінотеатрах Північної Америки, де касові збори склали $82 млн.

Показники загальних касових зборів у розмірі $152 млн можна було б вважати непоганими для фільму, орієнтованого на старшу аудиторію – якщо не зважати на той факт, що Disney і Lucasfilm витратили $295 млн на виробництво п’ятої частини пригодницького бойовика.

Кінокомікс Warner Bros. «Флеш» з Езрою Міллером у головній ролі отримав $75 млн на міжнародному рівні та $139 млн касових зборів загалом, однак його виробництво обійшлося на $100 млн менше. Очікується, що обидві стрічки втратять кошти під час кінопоказів.

Водночас дебют «Індіана Джонс і реліквія долі» у Північній Америці можна назвати приголомшливим – зі зборами у розмірі $60 млн. У Великій Британії фільм заробив $8,9 млн, у Франції – $5,9 млн, Японії – $4,7 млн і по $4,1 млн в Кореї та Німеччині.

Рецензія на фільм «Індіана Джонс і реліквія долі» / Indiana Jones and the Dial of Destiny

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Сімейний мультфільм з бюджетом у $70 млн «‎Кракен-дівча на ім’я Рубі» заробив $7,6 млн в міжнародному прокаті в 67 країнах та $5,2 млн у Північій Америці. Конкурентні «‎Стихії», «Людина-павук: Крізь Всесвіт» та «‎Русалонька» зібрали більше цими вихідними – попри те, що вийшли в кінотеатрах кількома тижнями раніше.

«‎Стихії» додали $29,8 млн, довівши загальні касові збори до $186,6 млн. Однак питання прибутковості теж залишається відкритим – виробництво фільму обійшлося у $200 млн.

«‎Русалонька», на яку Disney витратив $250 млн, зібрала загалом $523,8 млн, а показники анімаційного фільму «Людина-павук: Крізь Всесвіт» перевищили позначку у $600 млн.

Мультивсесвіт в реальності: «Людина-павук: Крізь Всесвіт» йде в кінотеатрах у двох або більше різних версіях


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: