Новини Пристрої 02.05.2022 о 19:38 comment views icon

Російські окупанти вивезли до Чечні вкрадену у Мелітополі сільгосптехніку John Deere на $5 млн, але запустити її не вийшло. Комбайни та трактори заблокували дистанційно

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Російські війська викрали все обладнання з магазину сільськогосподарської техніки в окупованому Мелітополі, а потім відправили його до Чечні. Про це розповів місцевий бізнесмен. Але скористатися вкраденим майном мародери так і не змогли. Лише після перевезення його більш ніж на 1100 км вони виявили, що обладнання непридатне для використання.

Російські війська неодноразово були помічені у мародерстві та вивезенні різних цінностей з України – від б. в. спідньої білизни та мікрохвильових печей до обладнання та сільгосп продукції. У Мелітополі вони розграбували дилерський центр компанії John Deere (займається випуском сільськогосподарської, будівельної та лісозаготівельної техніки) та використали російський військовий транспорт для вивезення вкраденої техніки.

Загалом російські мародерські сили викрали обладнання John Deere на суму майже $5 млн. Один лише комбайн оцінюється в $300 тис. За словами джерела, спочатку російські окупанти вкрали два комбайни, трактор і сівалку. Протягом наступних кількох тижнів було викрадено решту сільськогосподарської техніки в кількості 27 одиниць. Камера змогла зняти, що для вивезення техніки використовувався автотранспорт із намальованою білою літерою «Z», це була військова вантажівка. Джерело уточнило, що техніку крали конкурентні групи окупантів. Одні могли приходити вранці, інші увечері.

Русские оккупанты украли в Украине сельхозтехнику John Deere на $5 млн, отвезли в Чечню за 1000 км, но её удалённо деактивировали

Частина вкраденої російськими військами техніки була доставлена ​​до найближчого села, а частина вирушила в довгий шлях по суші до Чечні, що знаходиться на відстані понад 1100 км. То була сучасна техніка, оснащена модулями GPS, що дозволяло відстежувати її переміщення – аж до села Захан Юрт у Чечні. Крім того, цією технікою можна керувати дистанційно, зокрема зернозбиральними комбайнами.

«Коли окупанти пригнали вкрадені комбайни до Чечні, вони зрозуміли, що не можуть їх навіть увімкнути, бо комбайни заблоковані дистанційно», – сказав співрозмовник.

Зараз техніка просто стоїть марним вантажем на фермі під Грозним. Але російські злодії, схоже, знайшли у Росії консультантів, які намагаються обійти захист. Навіть якщо це у них не вийде, у злодіїв все ще буде можливість розібрати техніку на брухт.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Інші джерела кажуть, що крадіжки російських мародерських військ також поширюється на зерно, яке зберігається в елеваторах в окупованому регіоні.

«Крадуть, везуть у Крим і все», – розповіло джерело.

Джерело: CNN


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: