Новини Пристрої 19.07.2022 о 15:37 comment views icon

СБУ ліквідувала підпільну криптоферму, яка викрадала електроенергію на прифронтових територіях сходу України

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Служба безпеки України повідомила про ліквідацію чергової підпільної криптоферми — цього разу таку виявили на Харківщині, де зловмисники щомісяця викрадали промислові об’єми державної електроенергії на сотні тисяч гривень, повідомляють в СБУ.

Слідчі встановили, що до створення нелегального майнінг-центру причетні декілька місцевих жителів, які встановили технологічне обладнання в орендованому складському приміщенні поблизу Харкова. Для генерації електронних грошей використовували понаднормові обсяги необлікованої електроенергії, яку отримували через несанкціоноване підключення до мережі.

СБУ ліквідувала підпільну криптоферму, яка викрадала електроенергію на прифронтових територіях сходу України

Систематичне перевантаження комунальних мереж могло призвести до масштабних перебоїв з енергопостачанням до об’єктів житлового фонду та критичної інфраструктури у прифронтових районах, наголошують в СБУ.

Заходи з викриття і блокування злочину проводили співробітники Департаменту кібербезпеки СБУ спільно з Національною поліцією та за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури м. Києва.

Під час обшуків у зловмисників виявлено комп’ютерну техніку та спеціалізоване обладнання з доказами злочинної діяльності. Наразі за матеріалами СБУ, вирішується питання щодо повідомлення організаторам нелегального бізнесу про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Онлайн-курс "Комерційний Аудіопродакшн" від Skvot.
Навчіться створювати, зводити й мастерити музику для комерційних проєктів — кіно, серіалів, улюблених ігр чи вірусних рекламних роликів.
Детальніше про курс та довід лектора

Один із найгірших днів криптоіндустрії в історії: що сталося з ринком криптовалют і чи чекає на нас криптозима?


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: