Новини Кіно 12.10.2023 о 16:50 comment views icon

Страйк акторів триває — Гільдія акторів США та Асоціація продюсерів поки не домовилися і продовжать переговори

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Менш ніж через два тижні від початку останні переговори між акторами, студіями та стримінгами були зірвані.

«Після змістовних розмов стало зрозуміло, що розрив між Асоціацією продюсерів і Гільдією акторів занадто великий, і розмови більше не рухають нас у продуктивному напрямку», — заявив Альянс кіно- і телепродюсерів (AMPTP).

Одне з джерел видання Deadline визначило останні перемовини «‎як набагато складніші, ніж зазвичай». Повідомляється, що одним з ‎каменів спотикання у розмові стала позиція акторів щодо розподілення доходів від стримінгових шоу — 2% від потенційного прибутку, що за підрахунками гендиректора однієї зі студій обійдеться у $2,4 млрд на 3 роки, інша сторона назвала «економічно непідйомним тягарем‎».

З 2 жовтня до обговорення приєдналися керівники провідних студій та стримінгів, зокрема Тед Сарандос з Netflix, Боб Айгер з Disney, Донна Ленглі з Universal та Девід Заслав із Warner Bros Discovery.

Як і під час перемовин зі сценаристами, які врешті-решт завершились успіхом та припиненням страйків, AMPTP, на їхню думку, пропонувала поступки у низці важливих сфер для акторів — зокрема заробітній платі, захисту від штучного інтелекту тощо. 

«Щодо загальних питань, таких як підвищення заробітної плати, високобюджетні залишкові платежі та бонуси за глядацьку аудиторію, AMPTP пропонував ті самі умови, які були ратифіковані Гільдіями режисерів та сценаристів. Проте SAG-AFTRA відхилила їх», – кажуть в AMPTP.

Страйк профспілки SAG-AFTRA, яка представляє понад 160 тисяч акторів, тим часом триває вже третій місяць, що вплинуло на виробництво багатьох фільмів та серіалів. І попри те, що Гільдія сценаристів ратифікувала угоду та повернулася до роботи, можливість виходу нових шоу до середини січня та повного літнього кіносезону 2024 року все ще під великим питанням.

Члени SAG-AFTRA сьогодні знову вийшли на пікетування перед студіями, майданчиками та офісами стримінгів у Лос-Анджелесі та Нью-Йорку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: