Новини Технології 07.10.2022 о 18:23 comment views icon

Tesla Semi нарешті стала на конвеєр — Маск пообіцяв відвантажити першу партію електричних вантажівок Pepsi до грудня 2022 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Tesla (нарешті) почала серійне виробництво електричної вантажівки Tesla Semi — гендиректор компанії Ілон Маск повідомив у своєму твіттері, що перші тягачі надійдуть Pepsi до 1 грудня.

Маск підтвердив, що Tesla Semi зможе долати на одному заряді 805 км, та окремо зазначив, що водити її буде «супер весело» (не був би це Ілон Маск).

Tesla вперше анонсувала Semi ще у 2017 році разом з новим спорткаром Roadster, але досі перша вантажівка Tesla, яка має здійснити революцію у світі вантажних перевезень, не надійшла у продаж. Вантажівка відноситься до 8 класу (за американською класифікацією) з максимальною дозволеною масою понад 15 тонн.

Навесні 2021 року Tesla активно тестувала нові прототипи Semi — спочатку очікувалося, що першою у продаж надійде базова версія з блоком 500 кВт⋅год, яка зможе долати на одному заряді 480 км, а більш далекобійний варіант, здатний проїжджати 1000 км на одному заряді, вийде пізніше. У травні Tesla відкрила попередні продажі через американський сайт та почала збирати замовлення на Semi з обов’язковим депозитом у $20 тис., а в серпні Маск підтвердив, що Semi  вийде цьогоріч.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Щодо Pepsi, відомий виробник безалкогольних напоїв у 2017 році став одним з перших клієнтів на Tesla Semi та замовив 100 вантажівок.

Наразі Tesla Semi випускаються лише на Gigafactory 1 у Неваді. У березні 2021 року повідомлялося, що Tesla збирає близько п’яти вантажівок щотижня. Tesla планувала запустити виробництво Semi у значно більших обсягах на новому заводі Giga Texas, який ввели в експлуатацію у квітні.

Tesla Semi оснащується чотирма незалежними електродвигунами на задніх осях та може розганятися від 0 до 96,56 км/год за 20 секунд. Принаймні такі характеристики були заявлені з самого початку і поки що компанія їх не змінювала. Ціни починаються від $150 000, і від моменту анонсу Tesla отримала кілька великих замовлень від таких компаній, як Walmart і FedEx. На сьогодні у Tesla замовили вже щонайменше 745 вантажівок Tesla Semi — це з того, що відомо. Тепер чекаємо на новий Roadster та Cybertruck.

Ілон Маск: Tesla Semi вийде вже цьогоріч, а Cybertruck — у наступному році

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: